IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Военното министерство отрече, че ще орязва обезщетенията при пенсия

С 25% повече са желаещите да се пенсионират военни и полицаи през полугодието

18:44 | 17.08.15 г. 1
Военното министерство отрече, че ще орязва обезщетенията при пенсия

Министерството на отбраната отрече, че се подготвя орязването на броя на заплатите, които служителите в системата получават при пенсиониране.

“Няма сформирана работна група с представители на ведомството, в която да се обсъждат варианти за намаляване на броя на тези обезщетения”, посочват от ведомството в съобщение до медиите.

Информацията за намаляването на обезщетенията при пенсиониране в силовите министерства беше публикувана във в. “Труд”. Според изданието междуведомствена група ще обсъжда три варианта за орязване на екстрите. Първият е всички да получат по 8 заплати, - вторият по 12, а третият предвижда 8 да получат хората от по-нисшия персонал, а по 12 – началниците.

Изчисленията сочат, че на година над 100 млн. лева отиват за обезщетения на служители в силовия сектор.

Преди дни вътрешният министър Румяна Бъчварова например пак поиска още 16 млн. лева, за да изплати обезщетенията на 942 пенсионирани служители от МВР.

Същевременно заради предстоящото повишаване на възрастта и стажа за пенсия Националният осигурителен институт (НОИ) отчете 15% ръст на желаещите да се пенсионират през първото полугодие. Само при военните и полицаите ръстът на кандидатите за пенсия е 25%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
redcretin
преди 8 години
Ще отричате още малко - и ще почнете да признавате :)Търтеи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още