IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите сметки за тока вече отразяват и новите цени

Трите ЕРП-та извършиха извънреден отчет на електромерите във връзка с по-ниската цена на тока, определена от КЕВР

10:47 | 16.08.15 г.
Новите сметки за тока вече отразяват и новите цени

От 1 август енергийният регулатор определи нови със средно 0,11% по-ниски цени на електроенергията за бита. Това намаление ще бъде отчетено в сметките на потребителите. 

От 17 август ЧЕЗ започва да изпраща фактурите с месечно потребление с данни за консумирана електроенергия по две цени – тази, която бе в сила до 31 юли и новата, по-ниска цена, която влезе в сила от 1 август 2015 година, става ясно от съобщение на дружеството.

До средата на септември фактурите на клиентите на ЧЕЗ вече ще бъдат изцяло по новите цени. 

Определените от Комисията за енергийно и водно регулиране цени за абонатите на ЧЕЗ са средно с 0,63% по-ниски. Първите фактури  с консумация по стари и нови цени бяха получени на 9 август от клиентите на ЧЕЗ, които използват услугата „Електронна фактура“, допълват от дружеството.

И трите дружества - ЧЕЗ България, EVN България и Енерго Про, извършиха извънредни отчети на електромерите с влизането на новите цени на електроенергията в сила. Беше дадена и възможност за директен отчет от страна на потребителите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още