IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК предяви твърдения за картел срещу дистрибутори на тонери

Компаниите работят под марката Office 1 Superstore

13:39 | 27.07.15 г.
КЗК предяви твърдения за картел срещу дистрибутори на тонери

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) предяви на Кооперация „Панда“, „Стендек“ ООД и „Панда-Пен“ ООД твърдения за извършено нарушение на Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК). Според антимонополния орган дружествата са влезли в забранено споразумение при съгласувано определяне на офертните цени в процедура за обществена поръчка.

Предмет на проучване в производството е поведението на трите дистрибутора на офис техника и консумативи, работещи под марката Office 1 Superstore, в рамките на организирана от Министерство на финансите процедура за обществена поръчка за доставка на тонери за копирни и печатащи устройства.

В приетото от нея определение Комисията твърди, че дистрибуторите са съгласували помежду си представените от тях в процедурата ценови оферти, което се е отразило върху тяхното класиране и е ограничило конкуренцията между участниците в процедурата.

Определението не подлежи на обжалване.

В срок от 30 дни Кооперация „Панда“, „Стендек“ ООД и „Панда-Пен“ ООД имат право да представят писмени възражения по предявените твърдения, както и да поискат да бъдат изслушани в открито заседание. В същия срок те имат и право на достъп до материалите по преписката.

След обсъждане на възраженията и писмените доказателства КЗК ще се произнесе по съществото на спора.

Office 1 Superstore е международна франчайзингова компания, с верига магазини за офис продукти, мебели, техника и консумативи, с централно управление в West Palm Beach - Florida, USA.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още