IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Михаил Мирчев е кандидатът за кмет на София на БСП

БСП няма да се коалира с други леви партии на местния вот

20:10 | 25.07.15 г. 4
Михаил Мирчев е кандидатът за кмет на София на БСП

С голямо мнозинство политологът и социолог Михаил Мирчев беше одобрен за кандидат за кмет на София от организацията на БСП в столицата. Мирчев е получил 108 гласа, а за другите две предложения - Георги Кадиев и Гергана Алексова, са гласували съответно 33-ма и 23-ма делегати, предаде БНР.

Номинацията на Мирчев трябва да бъде утвърдена утре от Националния съвет на партията. Преди да бъде избран, той обясни с какво ще се противопостави на сегашния модел на управление.

"Честност и принципност. Фактите са ясни – на пръв поглед много се строи. София се разкрасява и под килима има огромни злоупотреби, огромни машинации, а има и хора, които се прикриват почти на бандитски принцип зад приятното лице на Йорданка Фандъкова", каза той.

За водач на листата на общинските съветници за предстоящите местни избори беше предложен председателят на Градската организация на БСП Калоян Паргов.

Той заяви, че в предизборната кампания ще бъдат посочени негативите на управлението, като лошото разпределение на бюджета на столицата, в което приоритет имат ремонтите, а не здравеопазването и образованието, детските градини и транспортът, както и осветлението в крайните квартали и лошото управление на общинската собственост.

”Повеждаме битка за подкрепа от местната общественост, за друго отношение към общинската власт и за друга София. Битката за България минава през битката за София”, категорични бяха социалистите.

БСП няма да се коалира с други леви партии на местния вот.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
bgMan
преди 8 години
Нямат никакъв шанс тези предатели от БСП, дето направиха Ахмед Доган най-влиятелната и най-богатата фигура в България.Не могат да изкупят този си грях с нищо.Национални предатели и псевдосоциалисти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
lyusien
преди 8 години
Вероятно няма да бъде дори втори на изборите Кадиев щеше да се представи по добре Но все пак е прогрес Социалистите не гласуваха със 98 % В Сливен кандидата за кмет от Б С П беше избран със 100 %
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Mammita
преди 8 години
Несъмнено БСП са поели по пътя на своята евровизия. Уж щяха да слагат нови лица, млади необвързани с политически договорки хора, а те още в първата битка влизат с един от най-дъртите си наследствени комунисти в партията. Да не се чудят като изгубят битката за София и подкрепата им падне още. Явно са решили да си направят почитно харакири. Ама какво да се прави. Като са решили да се самоубиват не можем да ги спрем я.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още