IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъчварова: България ще приеме 500 имигранти в следващите две години

Бройката е с около 33% по-малка от предвидената първоначално, заяви в Брюксел вицепремиерът

21:40 | 20.07.15 г. 7
Бъчварова: България ще приеме 500 имигранти в следващите две години

България ще приеме в следващите две години 500 имигранти, заселени досега в други държави.

Това съобщи пред български журналисти в Брюксел вицепремиерът Румяна Бъчварова след края на извънредното заседание на Съвета на Европейския съюз по правосъдие и вътрешни работи, предава БТА.

Тя отбеляза, че тази бройка е с около 33% по-малка от предвидената първоначално. През май Европейската комисия предложи България да приеме 788 имигранти, като от тях сирийци и еритрейци, приети в Италия (343) и Гърция (229), а също и 216 бежанци, пристигнали в други държави по света.

"Мисля, че това доказва, че нашите аргументи са били чути", коментира Бъчварова по повод настояванията на българските власти нашата страна да получи по-специален статут при разпределянето на търсещите убежище. "Изразихме подкрепата си за солидарността и готовността си да помогнем на най-засегнатите държави", добави вицепремиерът.

Бъчварова допълни, че тепърва ще се уточнява как ще бъде правен подборът на чужденците, които България ще приеме. Тя уточни в отговор на въпрос, че приемът на чужденците се очаква от есента.

"Мисля, че не сме в степен на готовност да започнем толкова скоро", уточни вицепремиерът. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 4 rate down comment 0
kalendar
преди 8 години
Я ми покажи статистиката колко България вкарва в ЕС и колко идват от там. Или на кое място е по дадени пари(усвоени и неусвоени) на глава на населението. Или на кое място е по дадени пари(пак усвоени и неусвоени) спрямо БВП. Да не се изненадаме(ти, не аз), че сме на дъното на класациите. Ама както винаги ти не обичаш числата, а да плещиш простотии спуснати ти отгоре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 11
MZ/X
преди 8 години
В ЕС основният принцип е солидарността! България като най-бедната членка на ЕС е доста облагодетелствана от евросубсидиите, време е обаче, поне и символично, нещо и ние да направим за Европа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 0
edimi
преди 8 години
Беше тя тая. Вече нема да става. Тц!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 18 rate down comment 1
stota4kata
преди 8 години
Eвропа вместо да ни праща бежанци от третия свят на хранилка, да вземе да ни прати от северна европа някой инженер и лекар дето ще бачка и плаща
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 27 rate down comment 1
Грую Груев
преди 8 години
начи, туй герП сите са по калъп правени, то бива да си ***, ***, ама чак пък толкова. Всички ползват един шаблон (реален случай) - излиза Боце и вика - вдигаме тока с 10%, народа ревва, Боце излиза отново и казва - договорихме се, тежки преговори бяха заради комунистите, знаете какъв батак е след тях, още 50 години не можем да го изчистим, но аз съм супермен и ви договорих 5% увеличение. "Независимите" медии веднага излизат със заглавия: г-н Борисов договори намаление на цената на тока с 5% (то реално си е така, искали 10% ъп, дали им 5%) и всички доволни, и народът рахат и гласува ли гласува... Та и тази кокошка играе същите номера - намалили били бежанците, ужасТ. Но какво да очакваме от държава, в която премиерът е бивша мутра и пожарникар, кметът на столицата - екс учителка по руски, но иначе първа демократка, а вътрешния министър - социолог. И после някой да ми каже, че България не била страната на неограничените възможности...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 2
ivancholak
преди 8 години
тез са царе да обръщат неуспехите в успехи. Мрън мрън и готово
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още