IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М. Кунева: Съдебната реформа е на всички, не на една партия

Вицепремиерът е категорично против отлагането на приемането на стратегията за промени в сектора след местния вот

09:33 | 18.07.15 г. 3
М. Кунева: Съдебната реформа е на всички, не на една партия

Готвената съдебна реформа е за всички, не само на една партия, коментира в ефира на „Нова телевизия” вицепремиерът Меглена Кунева. Тя беше категорична, че алтернатива няма и не трябва да се отлага.

През седмицата, през която „горещата” тема бяха промените в съдебната система, се появиха искания за отлагане на приемането на стратегията за реформата след провеждането на местните избори през есента. Мотивът е да бъде събрана широка подкрепа за промените.

Времето е много скъп ресурс и не трябва да се пропилява, контрира обаче вицепремиерът.

Тя обясни още, че стратегията дава само пътя, но трябва и да се съсредоточим и в мерките, чрез които ще бъде реализирана тя. Кунева обясни още, че е много разочарована от факта, че АБВ не е подкрепя предложенията за промени.

По отношение на антикорупционния орган, който трябва да бъде приет, Кунева уточни, че и там има противоречия от страна на парламента. Съпротивата е той да бъде институция към президента, а не към Народното събрание, например.

Кунева даде пример за промени в законодателството по отношение на конфликта на интереси. Конфликт на интереси ще бъде, ако директор на болница е и собственик на фармацевтична компания.

Вицепремиерът беше категорична, че няма да се откаже да реализира идеите си в областта на съдебната реформа и призова за подкрепа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
Атанасио
преди 8 години
Защо българските милиарди се крият в офшорни зони?(коментар 1) - http://darikfinance.bg/***/116481#commentsГражданите трябва ''въстанат'' с петиции и т.н. конституционни права но трябва да знаят какво да искат и затова пиша - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1442612112683685Започва с забрана на офшорките ,прогресивно облагане на лихвите по държ.дълг така ,че да са до 0,1% и ''данък Тобин'' - http://avtorski.pogled.info/article/52579/Vampirite-na-finansovoto-kazinoСегашната финан.система е основана на грешни основи и заради лихварството трябва непрекъснат растеж а това е невъзможно и проф.Джефри Сакс съветник на ген.секретар на ООН също го казва(коментар 2) - http://darikfinance.bg/***/111777#comments
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
serafima
преди 8 години
Другарко Пръмова, не приемам такъв ренегат като тебе да ми строи светлото ккапиталистическо бъдеще. Ти си доказана с кражбите, нищоправенето и говоренето в стил преливане от пусто в празно. А срам нямаш, защото трябва да знаеш колко е "народната любов" към тебе и щеше ли да бъдеш в управлението на ГЕРБ (мутант на БКП и ДС), ако централата в ЕС не нареди и се съберете заедно с ГЕРБ, които пък не спечелиха достатъчно гласове. Дано по-скоро се скриеш от общественото пространство. Послуша съвета на ББ - отглеждай оФце, магнолии и каквото друго щеш прави.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
tonino
преди 8 години
Скучна работа.....Ако перифразираме култовата реплика на *** от Господари-те(Скучно е без вода !),то положението тук е: Скучно е без новини от/за Гърция ! :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още