IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЧЕЗ България инвестира 60 хил. лева за реновиране на електрически табла

144 касети в централната градска част на София са почистени и обработени с антикорозионно и антиплакатно покритие

11:29 | 16.07.15 г.
ЧЕЗ България инвестира 60 хил. лева за реновиране на електрически табла

ЧЕЗ България инвестира 60 хил. лева  в реновирането на електрически табла. Те са почистени и обработени с антикорозионно и антиплакатно покритие. По този проект са обработени 144 табла в централната градска част на София.

Антиплакатното покритие възпрепятства лепенето на обяви по тях и така запазва добрия им външен вид, уточняват от ЧЕЗ. Експлоатационната дълготрайност на покритието е 15 години.

„Целта ни е с реновирането на тези табла да придадем по-естетичен вид на центъра на столицата, като едновременно с това да съдействаме за възпитаването на отговорно отношение към градската среда“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

Таблата на ЧЕЗ в София се реновират и с други инициативи, допълват от компанията. В рамките на проекта „Цветни улици“ млади художници с креативни идеи и позитивни послания преобразиха над 100 електрически касети в София. Така те се превърнаха в артистичен детайл от градската среда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още