IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Изборът на управител на БНБ на фокус през седмицата

НСИ ще публикува данни за инфлацията през юни, а БНБ - за преките чуждестранни инвестиции през май

09:15 | 13.07.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Изборът на управител на БНБ на фокус през седмицата

Изборът на управител на Българска народна банка (БНБ) е ключовото събитие за новата работна седмица. През настоящите пет работни дни ще разберем повече за преките чуждестранни инвестиции в страната и инфлацията през юни.

В понеделник (13 юли) ще се състоят общите събрания на Прайм Турист АД и Кепитъл Консепт Лимитед АД.

Във вторник (14 юли) Народното събрание ще избере нов гуверньор на БНБ. За поста се състезават Димитър Радев, издигнат от ГЕРБ и подкрепян от Реформаторския блок, Бисер Манолов, издигнат от РФ, Виктор Йоцов, който е предложение на АБВ, и доц. Григорий Вазов, който е кандидат-управител по предложение на Патриотичния фронт.

Новоизбраният ще наследи управителят в оставка Иван Искров, който се оттегли на 10 юли. Изборът на новия ръководител на централната банка ще се извърши едва във вторник поради невъзможността приемането на оставката на Искров и заседанието на парламента да се проведат през уикенда.

Миналата седмица, в четвъртък, 9 юли, се проведе и изслушването на кандидатите пред Комисията по бюджет и финанси в НС.

Във вторник Националният статистически институт (НСИ) ще публикува данни за инфлацията през юни.

На този ден ще заседават акционерите на Сити Пропъртис АДСИЦ, Република Холдинг АД, Добруджа холдинг АД, Кредисимо АД, Тодоров АД, Крепежни изделия АД и Първи май-50 АД (в ликвидация).

В сряда (15 юли) БНБ ще оповести редовното си месечно издание „Информационен бюлетин“. Публикацията съдържа широкообхватни месечни статистически данни за цялата финансова система на България в четири сектора: финансов, външен, фискален и реален.

На 15 юли ще се проведат общите събрания на Прайм Пропърти БГ АДСИЦ, Юрий Гагарин АД, Недвижими имоти София АДСИЦ, Фонд за енергетика и енергийни икономии - ФЕЕИ АДСИЦ, Инвестмънт Пропъртис /Ин-Пропъртис/ АДСИЦ, Складова техника АД, Кепитъл Мениджмънт АДСИЦ и Холдинг Център АД.

В четвъртък (16 юли) това ще направят акционерите на ЗСК-Лозово АД, Агрия Груп Холдинг АД, Варна-плод АД, Булгартабак-холдинг АД и на Химснаб България АД.

В петък (17 юли) от централната банка очакваме информация за състоянието на платежния баланс към края на май. От данните ще разберем повече за потока на преки чужди инвестиции за първите пет месеца на 2015 г. БНБ ще публикува и данни за външната търговия през април.

В последния работен ден от седмицата синдиците на Корпоративна търговска банка ще представят редовния отчет за своята дейност.

НСИ ще публикува информация, касаеща престъпления, обвиняемите и осъдените лица през 2014 г.

Акционерите на Трансинвестмънт АДСИЦ и на Арома Риъл Естейт АД са избрали последния работен ден от седмицата, за да проведат своите общи събрания.

В събота (18 юли) това пък ще направят акционерите на САФ Магелан АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:47 | 17.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
marto76
преди 9 години
Изборът за съжаление е предрешен, още докато Мента Стоянова развеждаше Димитър Радев като панаирджийска мечка из Парламента! Дано поне обаче бъде нормален управител и да не прави излишни движения! Все пак той не е работил в банка през живота си, не мога да си представя как ще управлява Централната банка при това положение!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още