IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Производителите на череши ще получат над 1660 лева на хектар

Отчита се трайна тенденция на увеличаване на площите, засети с череши, каза земеделският министър

17:18 | 27.06.15 г. 1
Производителите на череши ще получат над 1660 лева на хектар

Производителите на череши, съгласно предварителните данни, ще получат значително по-висока подкрепа, като индикативната ставка към момента е над 1660 лева на хектар. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева при откриването на Празника на черешата в Кюстендил.

Над 15% от производството на череши в България е точно в региона на Кюстендил. Министърът на земеделието допълни, че по приключилата кампания за директни плащания са кандидатствали над 115 000 земеделски производители, от които 4 260 са кандидатствали за подкрепа на плодове. Декларирани са над 23 000 хектара череши.

Десислава Танева уточни, че се отчита трайна тенденция на увеличаване на площите, засети с череши. Министърът обясни, че по Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г. в област Кюстендил има сключени 184 договора по три от мерките, по които можеха да кандидатстват производители на череши на общата стойност близо 5 млн. лв.  Тя припомни, че срокът на Програмата няма да бъде удължен и апелира всички производители до 15 септември да приключат проектите си.

Танева призова малките производители да се сдружават, за да постигат по-добри пазарни условия за продукцията си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:03 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
kefala
преди 9 години
Според мен се получава залитане,което ще проличи в скоро време!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още