IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Св. Малинов: В България не трябва да се разпределят бежанци от други държави

Страната ни трябва да настоява за нова правна рамка за уреждането на бежанската криза и активно да участва в изготвянето й, смята евродепутатът

14:09 | 20.06.15 г.
Св. Малинов: В България не трябва да се разпределят бежанци от други държави

България трябва да бъде изключена от страните, на чиито територии ще се разпределят бежанци от други държави. Това заяви българският евродепутат Светослав Малинов в разговор с Милена Милотинова в предаването Брюксел 1 по телевизия и радио Bulgaria ON AIR.

По думите му вместо компенсации и нови бежанци, преразпределени от Италия и Гърция, страната ни трябва да настоява за нова правна рамка за уреждането на проблема и активно да участва в изготвянето й.

„Възмездяване, компенсации – това са еднократни актове. Бих предпочел вместо да бъдем възмездявани и компенсирани, да има справедлива правна рамка за следващите 100 години напред“, заяви Малинов. Той допълни, че Дъблинските регламенти и сегашната правна рамка са от времето, когато България не е била граница на ЕС.

„Вместо компенсация за миналото, искаме компенсация за настоящето и бъдещето“, допълни българският евродепутат.

„Ние имаме и фактите и аргументите за това защо не искаме бежанци. Те са справедливи и показват солидарност“, каза още Малинов. Той подчерта, че солидарността, която се показва към Гърция и Турция, трябва да се покаже и към България и да се променят правилата, така че тази солидарност да бъде задължителна.

Вижте видеото:

Целият разговор със Светослав Малинов можете да видите днес от 18 часа в предаването "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria on Air.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още