IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсят се възможности за осигуряване на нужните кадри за енергетиката

УНСС обмислят нова специалност - "Транспорт и енергетика", съвместно с ЧЕЗ България

15:05 | 19.06.15 г.
Търсят се възможности за осигуряване на нужните кадри за енергетиката

Платени стажове и откриване на нова специалност „Транспорт и енергетика“ в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) са част от възможностите за осигуряване на подготвени икономически стажове за енергетиката.

Това са коментирали регионалният мениджър на ЧЕЗ България Петър Докладал, главният оперативен директор на компанията Петър Баран и ректорът на УНСС Стати Статев, съобщиха от дружеството.

Като вариант за подобряване на квалификацията от ЧЕЗ са предложили и записването в докторски програми на УНСС на изявени специалисти от практиката.

Тези възможности ще бъдат описани в договор за сътрудничество между двете страни, който се планира да бъде подписан през есента.

Всъщност и в момента ЕРП-тата предлагат стажове за младежи – студенти и ученици от професионалните гимназии по електротехника. В програмите на ЧЕЗ България всяка година участват около 100 младежи. От 2006 година досега от EVN България пък са обучили почти 300 стажанти.

Компаниите привличат кандидати от икономически или технически специалности в българските университети. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още