IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

17 фирми се състезават за пътни проекти по новата ОПРР

Само един кандидат иска да проектира ремонтните дейности на един от най-натоварените и приоритетни пътни участъци - от Стара Загора до Раднево

21:03 | 05.06.15 г.
17 фирми се състезават за пътни проекти по новата ОПРР

Общо 17 фирми се състезават за проектирането на ремонтите на 15 пътни отсечки, които ще се финансират с пари от програмата “Региони в растеж” 2014-2020 г. Днес Агенцията “Пътна инфраструктура” е отворила офертите на кандидатите, съобщават от пресцентъра на ведомството. Пътните участъци са групирани в 12 обособени позиции.

Само един е кандидатът за един от най-натоварените пътни участъци в страната – от пътят Стара Загора за Раднево, “Рутекс” ООД.

Пътят е в тежко състояние и ще е един от първите, по които ще се започнат строителни дейности, след като програмата бъде одобрена.

Един единствен е и кандидатът за ремонт на три пътни отсечки в областите Плевен, Ловеч и Враца. Само “Виа План” ЕООД иска да проектира рехабилитацията на участъка от Червен бряг до с. Чомаковци, от Враца до пещерата “Леденика” и отсечка от пътя Плевен – Ловеч – Троян – Кърнаре.

“Пътпроект” ЕООД е единственият кандидат за проектант на 50-км участък от пътя Чирпан – Симеоновград, а “Трансконсулт-22” и сдружението “Логистика М” („Мот Маккдоналд Лимитид“ и „Логистика 21” ЕООД) се състезават за 30-км участък в обл. Монтана.

Консорциум “Мости” и “Геоконструкт” ЕООД са кандидатите за проектиране на участък с дължина 35 км по пътя Стойките – Широка лъка – Михалково, а “Илия Бурда” е единственият желаещ да проектира пътя от Михалково до Кричим.

Един единствен е и кандидатът за пътен участък в Кърджалийска област - ЕТ „Людмил Коларов-КАНЕЛ”. Две фирми – “Реминг Консулт” и “Пътпроект 2000” се състезават за два участъка от пътя Богьовци - Сливница - Ракита - Брезник - Пали лула.

Сдруженията „СИВЕН ЗТИ”, в което са „3TI Проджети ингенериа интеграта Спа“ и „СиВен Дизайн Сървисиз” ООД, и „Ежис-ППМ” ДЗЗД, в което участват „Ежис България” ЕАД,  „Ежис Интернасионал” АД и „Проджект Планинг енд Мениджмънт” ООД, както и “Трансконсулт Инженеринг” ООД кандидатстват за проектирането на участък от пътя Провадия – Айтос.

По един кандидат се бори за проектите на останалите три обособени позиции: „Трафик Холдинг” за пътя 46-км участък от пътя Русе - Кубрат - Исперих – Дулово, „Алве Консулт” за 23-км участък от пътя Полски градец - Тополовград – с. Устрем, и „Инжконсултпроект” – за участъци от пътя Каблешково – Межден и Варна – Белослав – Разделна – Падина – Житница.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:57 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още