IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ревизията на БВП приковава вниманието през първата седмица на юни

НСИ ще публикува данни за производителността на труда и заетостта през първото тримесечие

09:27 | 01.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ревизията на БВП приковава вниманието през първата седмица на юни

Първата седмица на юни ще бъде бедна откъм значими макроикономически новини. Вниманието обаче приковава втората оценка за прираста на брутния вътрешен продукт през първото тримесечие.

Активността на корпоративния фронт също ще бъде висока, тъй като юни е характерен с натоварения график на публичните компании по провеждането на техните годишни общи събрания.

В понеделник (1 юни) Националният статистически институт (НСИ) ще публикува данни за цените на производител в услугите за първото тримесечие на 2015 г. и фискални данни за подсектори „Централно държавно управление“ и „Социалноосигурителни фондове“ за април.

За първия ден от седмицата са насрочени общите събрания на акционерите на Рилски лен АД, Велде България АД и Кабиле-ЛБ АД.

За вторник (2 юни) са свикани общите събрания на акционерите на Фонд Имоти АДСИЦ, Спиди АД, Изгрев-66 АД (в ликвидация) и Дружба АД.

В сряда (3 юни) ще се съберат акционерите на Ексклузив Пропърти АДСИЦ и Холдинг Света София АД.

В четвъртък (4 юни) това ще направят Фазерлес АД, Елхим Искра АД, Българска Холдингова Компания АД и Момина крепост АД.

В петък (5 юни) НСИ ще представи ревизираните данни за икономическия растеж през първото тримесечие на 2015 г. Припомняме, че в периода януари-март българската икономика се ускори до 2% годишно.

Освен това от националната статистика очакваме данни за производителността на труда, заетостта и отработените човекочасове през първото тримесечие.

В последния ден от седмицата синдиците на Корпоративна търговска банка ще представят седмичния отчет за своята дейност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още