IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лихвите, спестяванията на населението и бюджетът на фокус през седмицата

НСИ ще публикува данни за бизнес климата през май, а БНБ ще проведе аукцион за продажбата на 3-годишни ДЦК за 50 млн. лв.

08:45 | 25.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Лихвите, спестяванията на населението и бюджетът на фокус през седмицата

Лихвите по кредитите и по депозитите, размерът на спестяванията и отпуснатите кредити в банковата система, бизнес климатът и състоянието на държавния бюджет приковават вниманието през седмицата.

Това са само част от по-важните макроикономически новини, които предстоят да бъдат публикувани в последната седмица на май. Освен тях ще проследим и дали ще бъде спазен ангажиментът изборът на международна фирма, която да издирва активите на Корпоративна търговска банка, да бъде факт до края на месеца.

В понеделник (25 май) Българска народна банка ще проведе аукцион за продажбата на 3-годишни държавни ценни книжа с номинална стойност 50 млн. лв.

25 май е началната дата за търговия с варанти на Уелкъм Холдингс АД. За този ден е насрочено и общото събрание на акционерите на дружеството, както и това на Златни пясъци АД.

Във вторник (26 май) ще се съберат акционерите на Екип-98 Холдинг АД (в ликвидация), Риал Естейт - Поморие АДСИЦ, Лев Инвест АДСИЦ и на Инвестмънт Пропъртис /Ин-Пропъртис/ АДСИЦ.

В сряда (27 май) БНБ ще публикува своята парична статистика за април, от която ще разберем повече за движението на привлечените средства, раздадените кредити и дела на лошите заеми в банковата система.

Националният статистически институт (НСИ) ще представи данни за пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България през април.

За този ден са свикани общите събрания на акционерите на Булгериън Инвестмънт Груп АДСИЦ, И Ар Джи Капитал - 3 АДСИЦ, Златен лев Холдинг АД и на М+С хидравлик АД.

В четвъртък (28 май) от централната банка очакваме информация за размера на брутния външен дълг през март.

НСИ ще изнесе данни за бизнес климата през май.

На 28 май ще заседават акционерите на Пълдин Холдинг АД, Металопак АД, Биоиасис АД, Софарма имоти АДСИЦ, Унипак АД, ЕМКА АД, Премиер Фонд АДСИЦ, Мак АД и облигационерите на ВЕИ проджект АД.

В петък (29 май) БНБ ще публикува лихвената статистика за април, от която ще разберем повече за размера на лихвените проценти по депозитите и по кредитите.

В последния работен ден от месеца Министерството на финансите ще представи данни за състоянието на държавния бюджет към края на април 2015 г.

В петък синдиците на Корпоративна търговска банка ще представят седмичния отчет за своята дейност. До края на месеца пък Фондът за гарантиране на влоговете в банките трябва да избере международна фирма, която да започне разследване по проследяване и връщане на активи на банката.

НСИ ще оповести данни за производството и доставките на енергийни продукти през март, за цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността през април и за пощенските услуги през първото тримесечие на 2015 г.

Освен това от националната статистика очакваме данни за транспортния сектор (железопътен, пътнически автобусен, морски, речен, товарен автомобилен и градски електротранспорт) за цялата 2014 г. и за първото тримесечие на 2015 г., както и предварителни данни за престъпления, обвиняеми и осъдени лица за второто шестмесечие на миналата година.

НСИ ще публикува и годишни данни, касаещи републиканската пътна мрежа според класа на пътя и вида на настилката.

За този ден са насрочени общите събрания на Далия ЕАД, Юнайтед пропъртис АДСИЦ, Зенит Агрохолдинг АД, СИИ Имоти АДСИЦ, ЧЕЗ Електро България АД, Торготерм АД, Ломско пиво АД и Алкомет АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още