IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Сертификати за инвестиции от 128 млн. лв. издаде БАИ за три месеца

Три проекта ще реализират 327 нови работни места

11:49 | 20.05.15 г.
Сертификати за инвестиции от 128 млн. лв. издаде БАИ за три месеца

За първото тримесечие Българската агенция за инвестиции (БАИ) е издала три сертификата на големи инвеститори на oбща стойност 128,3 млн. лв. Това съобщи изпълнителният директор на БАИ Стамен Янев, цитиран от пресцентъра на агенцията.

Трите проекта ще реализират 327 нови работни места в сферата на строителството, производството на мотриси и вагони, както и научно-изследователската дейност. 

В напреднал етап на сертифициране от БАИ са други три инвестиционни проекта в сферата на производството и научно-изследователската и развойна дейност на обща стойност 55 млн. лв. и предвиждащи 418 нови работни места.

По думите на Стамен Янев интересът към България от страна на инвеститорите се засилва, особено на фона на динамичната геополитическа ситуация в региона. На базата на всички получени запитвания до момента той предвижда ръст на инвестициите у нас през 2015 година в сравнение с предходната година.

По последни данни на БАИ само за март в България има ръст на инвестициите в размер на 52,8 млн. евро. За първото тримесечие на тази година преките чуждестранни инвестиции са в размер на 317,3 млн. евро, което се равнява на 0,7% от БВП. В сравнение с периода януари-март 2014 г., когато инвестициите бяха 89 млн. евро, ръстът е повече от три пъти, коментира Янев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:25 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още