IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КЗП: Настойчиво търсете информация от консултантите в търговските обекти

Невинаги от етикетите се разбира всичко за стоката, коментира председателят на Комисията Димитър Маргаритов

14:19 | 17.05.15 г.
КЗП: Настойчиво търсете информация от консултантите в търговските обекти

Потребителите трябва настойчиво да търсят информация за продуктите от консултантите в търговските обекти. Тази препоръка направи пред „Нова телевизия” председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов.

Според него невинаги от етикета на съответната стока става ясно всичко за нея, въпреки че би трябвало.

Коментарите на Маргаритов са по повод информацията на КЗП за рециклирани телефони, продавани у нас, за което потребителите не са били уведомени ясно и по разбираем начин.

„Продуктите попадат в категориите „REFURBISHED” и “PRE-OWNED”, когато са били върнати на търговеца от предишен купувач по някаква причина и след това са им били възстановени оригиналните параметри, работно състояние или визия, като са инспектирани и тествани от квалифицирани техници”, разясни председателят на Комисията.

Тези телефони не са нови и обикновено се продават на по-ниска цена от нормалната. Често устройствата преминават интензивни тестове с цел да се предотврати ново връщане и са добили популярност.

Но, за да бъдат защитени интересите на потребителите, трябва ясно да бъде указано, че се предлага рециклиран продукт, допълни още Маргаритов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:26 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още