IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НЗОК ще плаща изцяло лекарствата и дейностите, отчетени от онкоболниците

От резерва на фонда се отпускат 3,2 млн. лв. за онколекарства за март

10:30 | 29.04.15 г.
НЗОК ще плаща изцяло лекарствата и дейностите, отчетени от онкоболниците

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса е постигнал решение на проблема с недостига на пари за онколекарства в болниците, заради който се връщаха пациенти.

Надзорният съвет на фонда реши да премахне лимита и да плаща изцяло лекарствата и дейностите, отчетени от онкоболниците, съобщи bTV.

За март ще се платят 3,2 млн. лв. за онколекарства от резерва на Касата. Пари от резерва ще се предвидят и за надлимитната дейност в областта на онкологията за март. „Оттам нататък лимит няма да има“, уточни управителят на НЗОК д-р Глинка Комитов.

„Правилото, което ще важи до края на годината, е, че всички лекарства и дейността ще бъдат заплащани, дали по този механизъм или по друг, ще кажем на 12 май", заяви управителят на НЗОК д-р Глинка Комитов.

Надзорът реши още хемодиализата, ражданията и тежките процедури в интензивните грижи да се плащат на централно ниво за всеки отделен отчетен пациент, след като бъде отчетен.

Всички пациенти с онкологични заболявания трябва да имат спокойствието и увереността, че лечението им е осигурено и гарантирано. Това заяви и здравният министър Петър Москов пред журналисти вчера. Здравният министър посочи, че за да спрат спекулациите, лечението на онкологични заболявания, раждания, хемодиализата и тежките процедури в интензивните грижи ще бъдат изведени от методиката и ще се плащат по друг начин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още