IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бургаският о. Св. Анастасия посреща първите туристи за Великден

Островът беше превърнат в туристическа атракция през 2014 година

11:28 | 12.04.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Бургаският о. Св. Анастасия посреща първите туристи за Великден

Бургаският остров Света Анастасия посреща първите си туристи за сезона за Великденските празници, съобщава Община Бургас. Днес (12 април)и утре общинският катамаран ще извърши по четири курса от и до острова.

Съгласно изискванията на Морската администрация за пътуване при зимни условия всеки максималният брой пътници във всеки курс е 25-ма души. Стандартният билет за кораба е 9 лева.

В двата празнични дни всички обекти на острова ще бъдат отворени. Ресторантът ще предложи на посетителите си специално празнично меню, а лекарната на острова ще предлага традиционния си чай с букет от странджански билки и великденски курабии.

Остров Света Анастасия беше превърнат в туристическа атракция през 2014 година. Островът беше отворен за посетители през май и до края на сезона беше посетен от 45 хил. души.

Освен ресторант и лекарна, предлагаща специфични за региона продукти, на острова има реставрирана църква от XIV век, къща за гости и музей.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
nobel
преди 9 години
Пепел ти на езика. Едно хубаво нещо имаше останало от татово време в България - ти и него искаш да премахнеш. Св Иван е бил недостъпен много десетилетия за туристи и това съвсем не е случайно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
MZ/X
преди 9 години
Кога ще направят о-в Св Иван до Созопол туристическа атракция?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още