IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

България остава любима на румънските туристи

Привличаме и все повече молдовски туристи

08:51 | 10.04.15 г. 9
България остава любима на румънските туристи

България остава и тази година, заедно с Турция, най-предпочитана дестинация за румънците, решили да посрещнат Великден в чужбина, казва Даниела Думитрика, директор маркетинг в туристическа агенция в Румъния, цитирана от БТА.

Пакет с три нощувки в България тръгва от цена 82 евро на човек в четиризвезден хотел с услугата "ол инклузив". 

България се конкурира с Турция за румънските туристи, които ще прекарат Великденските празници на морето. Офертите за почивка със седем нощувки в Турция за Великден започват от 245 евро на човек с "ол инклузив". В цената е включен и самолетният билет, обяснява Думитрика. 

Курортът Слънчев бряг е в очакване на туристи за Великден, като първите полети за този сезон ще бъдат от Македония, Румъния и Сърбия. Резервираните почивки са между 3 и 6 дни.

Румънските туристи ще са над 6 500 души за периода на Великденските празници, привлечени от по-ниските цени и по-доброто качество на услугите в сравнение с румънското Черноморие, отбелязват туроператори от Румъния. 

Румънският вестник "Гъндул" пише, че тези, които предпочетат да отидат в Златни пясъци за Великден, ще платят по 37 евро на човек на нощ с включена услуга "ултра он инклузив". 

България привлича и все повече туристи и от Молдова, като от началото на годината след Румъния най-много молдовски туристи е имало в българските курорти, казва Габриел Марджиняну, председател на Асоциацията на туристическите агенции в Молдова. За зимната си ваканция в планината в началото на тази година молдовците са предпочели България и района на Банско. 

Данните на Националното статистическо бюро на Молдова показват, че през 2014 година молдовците са пътували основно в Турция (36,3 на сто от общия брой пътувания в чужбина), България (36,2 на сто), Гърция (9,3 на сто) и Румъния (7,8 на сто). 

От статистическите данни за последните три години става ясно, че има промяна в избора на дестинация в чужбина за почивка на молдовските туристи, които са намалили пътуванията си до Украйна и Египет, но са увеличили пътуванията си до Турция, България и Румъния.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:56 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 1 rate down comment 0
STRAHO
преди 9 години
Очаквайте скоро и сомалийски туристи. Цената на обслужващия персонал скоро ще го позволи и ще им се радваме! :)))))) С една тяхна средна заплата спокойно ще могат да се порадват на обслужване от бели хора. Нищо лошо. Нека и те ни пробват след като местните мутри ни предложиха да ни минат всички европейци и не само ! :)))) ееехххх Българио туризма е твоето СВЕТЛО бъдеще!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 0
STRAHO
преди 9 години
Очаквайте скоро и сомалийски туристи. Цената на обслужващия персонал скоро ще го позволи и ще им се радваме! :)))))) С една тяхна средна заплата спокойно ще могат да се порадват на обслужване от бели хора. Нищо лошо. Нека и те ни пробват след местните мутри ни предложиха да ни минат всички европейци и не само ! :)))) ееехххх Българио туризма е твоето СВЕТЛО бъдеще!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 8 rate down comment 4
Stefan--L
преди 9 години
Рублата почти завърна нормалните си стойности от преди войната в Украйна остана и още малко ! Но Руските туристи ги няма отправиха се към Гърция и Турция понеже ние имаме умен президент Плевнелиев и продажен външен министър Митов заради тия двама *** сега ще чакаме бедните мамалигари и бедните молдовци който вземат по 100 доларови заплатати да дойдат да почиват у нас ! А кухият Бойко така го елеминираха че дори не ни канят да участваме в преговорите за доставка на газ от Турция ! Е това си избрахте братя Българи Плевнелиев Бойко Митов Кунева Симеонов Първанов халал да ви са
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 2
michaelis
преди 9 години
ти пак се обаждаш неподготвен, яяя погледни котировките, че аз не виждам нещо да и има на руплата даже напротив, качва се и то доста ..... а уж щеше да е обратното мда ама ньет :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 12
needtoknowmore
преди 9 години
Дай некой леФ клетите мужици, че с този спад на покупателна им способност са на избора дали да има за водка и сельодка или да ходим на почивка в БГ. Изборът им е винаги 1-вото пък ако остане нещо, пак отива за първото, ако пак остане тогава ще му мислят. За жалост не им остава нищо на завалите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 5
michaelis
преди 9 години
на кой му е забранено да напуска страната ? Руснаците никой не ги е вързал, те ше хоат в Турция сега при комшиите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 6
michaelis
преди 9 години
нема ги .... за кво са ти ше си внасяме сега американски туристи :))) Я глей колко такнове внесохме от там, а едни *** от америка не мое да си внесем :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 6
coreni
преди 9 години
Ако внезапно ти е станало трудно да си поддържаш кредитите а ти е забранено да напускаш страната, ти лично къде би бил?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 5
LuckyYou
преди 9 години
Престанете с тия статийки беее! НАПИШЕТЕ СТАТИЯ КЪДЕ СА РУСКИТЕ ТУРИСТИ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още