IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 100 хил. израелци се очакват в морските ни курорти през това лято

50% по-малко туристи през това лято, очакват от Съюза на собствениците в Слънчев бряг

10:35 | 04.04.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Над 100 хил. израелци се очакват в морските ни курорти през това лято

Повече от 100 000 израелци се очакват в морските ни курорти през това лято, обяви почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов.

Тези цифри показват ръст от 100% в сравнение с миналата година, въпреки че по планирани полети от Израел на този етап увеличението е 12 на сто, съобщава “Монитор”.

В четвъртък бяха посрещнати първите туристи от Израел, които са настанени в най-големия черноморски курорт Слънчев бряг. Първите туристи ще останат у нас само три дни, но през това време ще могат да се насладят на красивата природа и да видят морето.

На този етап израелците са единствените туристи по Южното Черноморие в навечерието на великденските празници. В Албена вече посрещнаха първите германци, а румънските туристи, които са основните гости по това време, също ще останат по Северното Черноморие.

50% по-малко туристи през това лято се очакват по морските ни курорти, толкова е спадът при ранните записвания, отбеляза заместник-председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Веселин Налбантов. Той призна, че сезонът на практика се съкращава, тъй като първите хотели в най-големия черноморски курорт ще отворят едва през май.

Още новини от страната може да намерите в Dnes.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:31 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
Израелците са обеднели!Флорида пълна с руснаци, израелците у нас!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 3
STRAHO
преди 9 години
Ще им се вземе акъла на персонала! Ще се хванат за главата! Ако хотелиерите искат да ги задържат като свои работници ще трябва надбавки да плащат. Ще има един куп специфични изисквания, с които ще трябва да се сборят и за които НЕ са подготвени. Само чуйте какви ще са отзивите след сезона. :)))....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 3
nobel
преди 9 години
Кога ли ще започнем да посрещаме туристите един по един и да пишем статия за всеки от тях поотделно. "Днес в България пак дойде още един чуждестранен турист". Въпрос на време е да се появи статия с такова заглавие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още