IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на банките и състоянието на бюджета на фокус през седмицата

На 31 март изтича срокът за дебати относно промените в пенсионната система

10:21 | 30.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Печалбата на банките и състоянието на бюджета на фокус през седмицата

Новата работна седмица ще мине под знака на финалните щрихи около пенсионната реформа. В началото на 2015 г. управляващи, работодатели и синдикати се споразумяха, че ще водят дискусии за това, което трябва да се промени в системата, до 31 март.

Печалбата на банковия сектор и състоянието на държавни бюджет през февруари също приковават вниманието през седмицата. Ето и кои са останалите по-значими събития от макроикономическия и корпоративен календар на страната:

В понеделник (30 март) Националният статистически институт (НСИ) ще публикува данни за цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността през февруари.

Вторник (31 март) е последният ден от дебатите за пенсионната реформа у нас. По принцип правителството, работодателите и синдикатите трябва да излязат с предложения. Ще проследим дали това ще се случи.

Българска народна банка (БНБ) ще изнесе данни за печалбата на банковия сектор през февруари. През януари кредитните институции спечелиха 121 млн. лв.

Освен това Министерството на финансите ще разпространи информация за изпълнението на консолидираната фискална програма към февруари. Министърът на финансите Владислав Горанов вече разкри, че събраните приходи в бюджета са с 820 млн. лв. повече в сравнение с преди година.

В последния ден от месеца НСИ ще оповести данни за производството и доставките на енергийни продукти през януари, за индексите на цените на жилищата (HPI) за четвъртото тримесечие на 2014 г. и окончателни данни за научноизследователската и развойна дейност (НИРД) през 2013 г.

За сряда (1 април) няма предвидени събития.

Четвъртък (2 април) е крайната дата за търговия с права на борсата на Елана Агрокредит АД.

В петък (3 април) НСИ ще публикува данни, касаещи домовете за медико-социални грижи за деца през 2014 г.

За този ден е насрочено общото събрание на акционерите на ЧЕЗ Разпределение България АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още