IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

"Лидер" се преименува на "Български демократичен център"

За съпредседатели на новата политическа формация бяха избрани Красимира Ковачка и Стефан Кенов

17:21 | 22.03.15 г. 1
"Лидер" се преименува на "Български демократичен център"

Партията на Христо Ковачки - "Лидер", се преименува на "Български демократичен център". Това се случи днес на третия конгрес на партията, където за съпредседатели на новата политическа формация бяха избрани Красимира Ковачка и Стефан Кенов, които ще сменят досегашния председател Кънчо Филипов, съобщи bTV.

БДЦ ще бъде в коалиция с "Гергьовден", ССД, БДС и ЗНС на Румен Йончев. До тук се стигна след като голяма част от депутатите в "България без цензура" се прехвърлиха в БДЦ, което остави Николай Бареков с един народен представител - Мартин Иванов-Данона.

Към групата на БДЦ в парламента се очакват да преминат още като членове на новата партия Росен Петров, Стефан Кенов и Христо Тодоров. Възможно е към тях да се присъединят на по-късен етап и други техни колеги от парламентарната група.

Междувременно, в Бургас Бареков посочи, че е оттеглил доверието си към БДЦ.

Целите пред "България без цензура" за местния вот са 30 общински кмета, 3 областни кмета и присъствие в 200 общински съвети на територията на страната. "Колелото ще се завърти в наша полза. Има градове, в които се очаква да победим още на първи тур. Пожелавам успех на всички и вярвам, че ще успеем заедно", допълни Бареков.

ББЦ ще издигне кандидатура за кмет на София. Бареков призна, че кандидатът е участвал в протестите и е свързан с "Протестна мрежа".
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:03 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
динамо
преди 9 години
Ееее *** щом Бареков си е оттеглил подкрепата те за къде са?! То всъщност без този апостол на бг. политиката те са загубени. Трябва да отидат да му се помолят ,че без него нищо не може да стане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още