IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Удължава се срокът за въвеждане на предупредителни надписи по цигарените кутии

С промяна на правителственото постановление той става 20 май 2017 година

12:35 | 18.03.15 г.
Удължава се срокът за въвеждане на предупредителни надписи по цигарените кутии

Удължава се срокът за въвеждане на допълнителни предупредителни надписи по цигарените кутии, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

С промяна в правителствено постановление срокът за въвеждане на допълнителните предупредителни надписи по цигарените кутии за вредата от тютюнопушенето беше удължен от 28 март 2016 г. до 20 май 2017 г.

Решението на правителството е продиктувано от промяна в Директива 2012/9/ЕС, направена през 2014 г., с която се определя нов краен срок за пласиране на пазара на тютюневите изделия, етикетирани по досегашните изисквания.

С Директива 2012/9/ЕС, транспонирана в Наредбата за изискванията към етикетирането, маркировката и външното оформление на тютюневите изделия и за определяне на стандарти за извършване на оценка на съответствието на съдържанието на вредни съставки в цигарите, се променят допълнителните предупредителни надписи, свързани със здравните последствия от тютюнопушенето. Те следва да бъдат изписани на една от широките страни на потребителските и на външните опаковки на тютюневите изделия (с изключение на тези от тях, които са за смъркане и дъвчене).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:38 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още