IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От "Атака" поискаха военният завод "Дунарит" да бъде одържавен

От партията настояват за оставките на военния и икономическия министър, защото не се справяли със задълженията си

16:47 | 09.03.15 г. 3
От "Атака" поискаха военният завод "Дунарит" да бъде одържавен

Военният завод „Дунарит“ в Русе трябва да бъде одържавен, смятат от партия „Атака“. Депутатът от партията Любомир Владимиров коментира, че така ще бъде запазен заводът и работните места в него, пише БТА.

Припомняме, че преди няколко дни беше отнет лицензът на предприятието. Причината за това е доклад на ДАНС, коментира икономическият министър Божидар Лукарски. Информацията обаче е секретна и затова причината за спирането на работата на завода не е оповестена публично.

Според депутата от „Атака“ обаче вече се подготвят няколко сценария за завода. Първият от тях е той отново да бъде приватизиран, след това да бъде фалиран и активите му да бъдат разпродадени.

„Втората възможност по въпросния казус е икономическа поръчка от чуждестранни конкурентни компании в този бранш", каза Владимиров.

Депутатът съобщи още, че ще предложи и на председателя на парламентарната комисия по икономическа политика да се проведе закрито заседание, на което да бъде представена конфиденциалната информация за предприятието, която е довела до решението за спиране на лиценза му.

От "Атака" настояват и за оставките на министрите на икономиката Божидар Лукарски и на отбраната Николай Ненчев, тъй като те не се справяли със задълженията си, обясни още Владимиров в Русе.

Завод "Дунарит" е основан още през 1903 година като фабрика за барут, става ясно от сайта на компанията. Той беше приватизиран през 2005 година. Освен военни продукти в завода се произвеждат още и оборудване за зъботехнически лаборатории, машини за поддръжка и ремонт на релсови пътища и друга гражданска продукция. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
са свършили....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
""""Причината за това е доклад на ДАНС, коментира икономическият министър Божидар Лукарски. """"И кой стоеше над ДАНС?И все пак е новина, да се чуе, че нещо ДАНС с
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
stefan-L
преди 9 години
Особено за военният министър е задължително ! Тоя не е министър а текезесар хабер си няма от нищо а те го направили военнен минисър
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още