IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НОИ пусна нов единен номер за справки

Справки, за които се изисква предоставяне на лични данни, не се извършват по телефона

15:33 | 16.02.15 г.
НОИ пусна нов единен номер за справки

Потребителите вече могат да отправят запитвания към Националния осигурителен институт (НОИ) на единния телефонен номер 0700 14 802. Чрез него се разширява достъпът от цялата страна до Контактния център на НОИ, съобщават от института.

На новия единен номер може да се получи консултация по действащото социално-осигурително законодателство по отношение на краткосрочните парични обезщетения, пенсиите, административните услуги и сроковете за подаване на документи.

Може да се получат и данни за прекратени осигурители без правоприемник с предадени разплащателни ведомости в НОИ. Клиентите могат да се информират и относно прилагането на европейските регламенти и международните договори в областта на социалната сигурност.

Потребителите на електронните услуги на НОИ могат да получат подробни указания за тяхното използване и да се информират за реда за получаване на Персонален идентификационен код (ПИК) и Идентификационен код на осигурител (ИКО) от НОИ.

Справки, за които се изисква предоставяне на лични данни, не се извършват по телефона. Информация, съдържаща лични данни, може да бъде получена дистанционно само чрез ЕГН/ПИК или БУЛСТАТ/ИКО през интернет страницата на института.

Телефонното обаждане е на цената на един градски разговор за цялата страна. Обажданията от мобилни телефони се заплащат по тарифата на съответния мобилен оператор. До края на март ще бъде активен и досегашният номер 02/926 10 10, уточняват от НОИ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още