IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Главният секретар на МВР и шефът на ДАНС ще запазят постовете си

Смяната им би довела до обвинения към управляващите за реваншизъм, аргументира позицията си премиерът Борисов

10:44 | 14.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Главният секретар на МВР и шефът на ДАНС ще запазят постовете си

От Брюксел премиерът Бойко Борисов аргументира позицията си, защо главният секретар на МВР и шефът на ДАНС ще запазят постовете си.

Според Борисов, ако Лазаров и Писанчев бъдат сменени, управляващите ще бъдат обвинени в реваншизъм. Коментарът идва след приемането на закона за МВР и оттеглената от ГЕРБ поправка, която дава възможност да започне процедура за смяна на главния секретар на МВР и на шефовете на ДАНС и ДАТО.

”Сега пак ме тласкат с едни подобни смени отново да възникнат същите тези дискусии, дебати и разправии. А на мен и тази държава им трябва поне още половин година спокойствие, да мине през тези всичките неща, които в момента вършим. Най-лесно е да ги омета. И кой ще сложа? Какво по-добро ще се случи? Отново ще започнат да ни говорят – полицейщина, еди кво си, еди кво си. Аз съм си извел поуки за мен. Лазаров в момента се старае много. Ако е сгрешил – ОК съм да го сменя. Също и за Писанчев. Стараят се – в доклада са посочени, че се справят добре. Кат премиерът Орешарски ги е карал да вършат каквото вършат да си понесе той отговорност!”, коментира Борисов.

(БНТ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още