IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трима са кандидатите за управител на НЗОК

Сред тях е и досегашният шеф на касата д-р Румяна Тодорова

16:10 | 12.02.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Трима са кандидатите за  управител на НЗОК

Кандидатите за управител на НЗОК в момента са трима – двама мъже и една жена. Дамата е настоящият шеф на институцията д-р Румяна Тодорова. Това каза пред журналисти председателят на парламентарната здравна комисия ген. Стоян Тонев преди началото на заседанието на парламентарната здравна комисия. Той не пожела да уточни имената на двамата мъже.

Процедурата за избор на нов управител на касата не е закъсняла, каза още Тонев. И уточни, че конкурсът ще бъде само по документи и концепции.

Припомняме, че мандатът на Румяна Тодорова изтича днес.

По време на блиц контрола в комисията на питане от страна на депутата от ГЕРБ Даниела Дариткова за изтичащия срок на мандата на Тодорова здравният министър Петър Москов поясни, че заместник-министър Бойко Пенков е поставил темата пред Надзорния съвет на НЗОК.

Министърът увери, че не става въпрос за управленски вакуум. „Всичко е наред, процедурите са преценени във времето“, каза Москов. „Няма да има проблем и за изпълнителите на медицинска помощ“, увери министърът.

„Нека не превръщаме края на един мандат в драма. Този мандат завършва на 12-и и следва нов мандат, евентуално ново ръководство. Ще видим какви кандидатури, ще бъдат представени", каза Москов.

Новите критерии за избор ще бъдат представени в НС другата седмица, за да се спази определения в закона срок, допълни от своя страна Стоян Тонев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още