IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Везиева: ВМЗ Сопот няма да се приватизира

Предприятието ще остане в забранителния списък за приватизация, тъй като е от значение за националната сигурност, твърди и Методи Андреев

16:46 | 09.02.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Везиева: ВМЗ Сопот няма да се приватизира

Няма да има приватизация на ВМЗ Сопот. В това увери ръководството на предприятието на среща днес зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева.

„Въпросът за приватизацията на ВМЗ Сопот не стои на дневен ред в Министерство на икономиката“, заяви тя, цитирана от пресцентъра на ведомството.

По думите ѝ на поредица от срещи със синдикатите министерството е поело ангажимент да се върви по пътя на оздравяване на ВМЗ Сопот. „.. и ще следваме този път”, заяви зам.–министър Везиева. 

В момента предприятието работи добре и ще остане в забранителния списък за приватизация, тъй като е от значение за националната сигурност на страната, посочи и народният представител от ГЕРБ и зам.-председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Методи Андреев.

Зам.-министър Везиева и Методи Андреев са се ангажирали и да установят контакт с военното ведомство, за да се подготви посещение на министъра за запознаване на място с дейността в отговор на въпрос за липсата на поръчки към предприятието от страна на Министерство на отбраната.

Обсъдени са и възможностите за включване на ВМЗ Сопот в програми за дуално обучение. От ръководството на военния завод ще подготвят поне две паралелки от по 25 човека заради недостиг на средни специалисти и висши инженерни кадри.

Зам.-министър Везиева ще подкрепи искането за обучение на кадри пред Министерство на образованието и науката.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:03 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още