IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Б. Борисов: Ще има великденски добавки за пенсионерите

Премиерът не разкри откъде ще дойдат средствата

15:30 | 08.02.15 г. 3
Б. Борисов: Ще има великденски добавки за пенсионерите

Правителството ще намери пари за великденски добавки за пенсионерите. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Ловеч при освещаването на ремонтирана църква в село Български извор. 

Борисов обаче не уточни откъде ще се намерят средствата за това и в какъв размер ще бъдат.

Премиерът Бойко Борисов е възложил писмен доклад от всички служби във връзка с твърденията, че протестиращите срещу кабинета "Орешарски" са били подслушвани, предаде Агенция „Фокус”.

Премиерът коментира и плана на Франция и Германия за уреждане на конфликта в Украйна.

"Абсолютно подкрепям мнението на Франция и Германия за мирно решаване, а не с оръжие на този конфликт", заяви Борисов.

„България има позиция, която е ясна и точна. Ние сме член на евроатлантическия пакт, но в същото време изпълняваме своите ангажименти и ще го правим, но искаме да се влага разум и въпросът да се реши по дипломатически път”, заяви той. 

„Разбира се, не може да не ни притеснява това, което се случва по света. Когато френският президент говори за война и така влошена ситуация, сигналите са много притеснителни. Много съм разтревожен от това, което се случва”, посочи министър-председателят. 

Във връзка с протеста на пожарникарите министър-председателят коментира, че когато е станал премиер, техниката е била остаряла. „Сега вече навсякъде, почти на 100%, е подменена. Проблемите ще се решат”, увери премиерът Бойко Борисов.

Повече новини от България можете да прочетете в Dnes.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:35 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 2
aldy
преди 9 години
И да не бяха бутнали КТБ, пак щяха да им се посвидят 50 милиона за изпосталелите бабички и старци. Та толкова пари се дават само в МФ за бонуси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
mick
преди 9 години
Как откъде? Ще дойдат от съркащаване на капиталови разходи. Дали ще се закърпят 1000 км пътища или само 10 .. голяма работа. Важното е пенсионерите да си получат бонусите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 7
aldy
преди 9 години
=== Б. Борисов: Ще има великденски добавки за пенсионерите ===Абе Боко Лъжливи, защо не си го кажеш, както е:Ще има великденски добавки за пенсионери.Не за всички, които навремето са си плащали ПОИСКАНИТЕ им осигуровки, и са ги изработили с НЕСПАЗЕНИ обещания, а само на някои пенсионери. Примерно, които са укривали доходи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още