IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Смениха изпълнителния директор на "Булгаргаз"

В Търговския регистър все още се обработва заявлението Петьо Иванов да поеме ръководния пост в газовата компания

10:06 | 06.02.15 г.
Смениха изпълнителния директор на "Булгаргаз"

С решение на Съвета на директорите на „Български Енергиен Холдинг” (БЕХ) и на „Булгаргаз” за изпълнителен директор на дружеството е избран Петьо Иванов, става ясно от съобщение на сайта на холдинга. В него не стават ясни мотивите за рокадата.

Справка в сайта на Търговския регистър показва, че заявление за промяната в ръководството на газовата компания е подадено още на 2 февруари.

С него се иска освобождаването на досегашния представител на дружеството Дафинка Янкова и заместването й от Петьо Иванов. Дафинка Янкова е начело на газовото дружество от средата на декември 2013 година, когато пое поста от Шишман Чаушев, който пък се задържа на ръководната позиция едва месец.

Петьо Иванов ще замести Янкова и в Съвета на директорите на „Булгаргаз”. Решението за промяна ще влезе в сила от деня на вписване в Търговския регистър.

БЕХ съобщава и за извършени промени и в състава на Надзорния съвет на „Електроенергиен Системен Оператор” (ЕСО). С решение на Съвета на директорите на БЕХ е освободен Андрей Живков и за член на НС е избран Костадин Язов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още