IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За ден по пътищата са нанесени щети за около 10 млн. лв.

На много места са разрушени подпорни стени и мостове, съобщи председателят на пътната агенция

09:30 | 02.02.15 г. 1
За ден по пътищата са нанесени щети за около 10 млн. лв.

Заради проливните валежи само от вчерашния ден по ориентировъчни данни щетите, нанесени на пътната инфраструктура, са за около 10 млн. лева, заяви за Нова телевизия председателят на Агенция "Пътна инфраструктура"  Лазар Лазаров. 

Вчера беше изключително тежък ден за българските пътища, масово се активизираха свличания, преляха много реки и много пътища бяха затворени. На много места в страната са разрушени подпорни стени и мостове, каза още шефът на пътната агенция.

Той допълни, че много пътища бяха затворени, включително и магистрала „Тракия“ на входа на Бургас. Сега е затворен пътят при Обзор. Там могат да преминават само камиони, които са по-високи, а леките автомобили минават през Дюлинския проход.

Най-тежко е положението в Смолян. По пътя за Телиш около 200 метра подпорна стена е подкопана много опасно. В цялата област има опасност от падащи камъни и Лазаров призовава шофьорите да пътуват с повишено внимание и по-ниска скорост.

Вчера е имало и свлачище на пътя за Пампорово, но през нощта пътят е отворен за движение, съобщи той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
misanthrope
преди 9 години
Аз само да питам, колко щети са нанесени от екстремните условия в последните 10 год. (заляли села, прелели язовири и какво ли не) върху мостове, построени от Кольо Фичето? Колко? НИКОЛКО!А знаеш ли защо Лазаре? Щото след като ги е построил, са идвали инженери от Европа и са се дивили на вещината и професионализма с който един самоук човек е строил такива съоръжения, щото инженерната наука на развитата Европа трудно е могла да проектира.Та мисълта ми беше... така са направени затова са им нанесени поражения. Ако се направят както трябва и поддържат както трябва, поражения от две кофи дъжд няма да има
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още