IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кабинетът назначи трети зам.-министър на енергетиката

Юристът Николай Николов ще подпомага работата на енергийният министър Теменужка Петкова

18:51 | 21.01.15 г.
Кабинетът назначи трети зам.-министър на енергетиката

Със заповед на премиера Бойко Борисов за заместник-министър на енергетиката е назначен Николай Николов, съобщиха от правителствената пресслужба. Това е третият заместник, който ще подпомага работата на енергийния министър Теменужка Петкова.

Към момента зам.-министри на енергетиката са Антон Павлов и Жечо Станков. Павлов има магистърска степен по автоматика и електроника от Техническия университет в София. Жечо Станков е магистър по икономика с 10-годишен стаж в енергетиката.

Новият зам.министър Николай Николов е магистър по право и по международни икономически отношения от УНСС, пишат още от Министерския съвет. Има над 19 години опит в областта на корпоративните финанси, сливанията и придобиванията, натрупан основно в „Прайсуотърхаус Купърс“ и „Транзакта“.

Преди да основе „Транзакта“ през 2002 г. Николов участва в множество проекти в частния сектор, включително в енергийната сфера, в България и региона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:38 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още