IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Опасност от срутване на скали има на около 1000 места по пътищата ни

Въпреки поставените мрежи опасност от падащи камъни има по повечето от дефилетата

10:39 | 13.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Опасност от срутване на скали има на около 1000 места по пътищата ни

В България в момента има около хиляда места по пътищата, на които има опасност от срутване на скални маси или от падане на подпорни стени вследствие на обилните дъждове. Това съобщи шефът на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров пред в. „Труд“.

Такъв е и случаят край Мурсалево, където в четвъртък паднаха близо 80 тона скали, вследствие на което имаше тежък инцидент между влак и камион. Според Лазаров за укрепването на участъка ще бъдат необходими между 1,5 и 2 млн. лв. За момента няма обаче средства за укрепването на проблемния участък.

Опасност от падащи камъни и скали, които мрежите не могат да удържат, има по пътя от Пазарджик към Пещера, както и по пътя Батак - Доспат. Опасен в това отношение е и пътят Асеновград-Пампорово-Лъки, както и един третокласен път след Доспат, около който има високи скали.

„В района на Смолян, на Искърското дефиле и изобщо в планинските райони такива опасности дебнат отвсякъде“, каза Лазаров. Преди няколко дни паднали скали затвориха за кратко и пътя Варвара — Велинград.

Другата опасност при големите дъждове е падането на подпорни стени, както се случи по пътя за Банско. Такова пропадане има също по участък от пътя за Девин и около Елена, където стените са вече доста стари, припомни още пътният шеф.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:36 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още