IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поне 1,5 млн. лв. трябват за укрепване на пътя край Мурсалево

Заради проливните дъждове от последните дни е пропаднала и част от пътя за Девин

13:43 | 12.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Поне 1,5 млн. лв. трябват за укрепване на пътя край Мурсалево

Активизиралите се свлачища на много места в страната след валежите създават проблеми за пътната инфраструктура, заяви пред БНР председателят на управителния съвет на Агецния „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Лазар Лазаров.

Той припомни, че именно свлечена скална маса предизвика инцидент снощи край Мурсалево, при който ТИР падна върху жп линия, след което пътнически влак го удари и се запали.

За щастие при инцидента няма загинали, а двамата ранени шофьори на камиона са откарани в болница. Вече е възстановено движението на влаковете по засегнатия участък, съобщиха от БДЖ.

За да се укрепи пътният участък в момента са нужни между 1,5 и 2 млн. лева, обясни Лазаров. Свлачището, което се е активизирало вчера от водата от непрестанните дъждове, реално е било с обем от около 80 тона. Около 40 кубика скална маса се е свлякла на пътя, допълни Лазаров.

Той каза, че на ската са правени укрепителни дейности с метални мрежи, които да предпазват от по-малки падащи камъни. В момента обаче пътната агенция няма средства, с които да започне укрепване на участъка, каза още пътният шеф.

„За зла ирония на съдбата точно вчерашния ден бяхме в един от управляващите органи по програма "Околна среда", за да кандидатстваме за средства за възстановяване на свлачища по републиканските пътища“, добави Лазаров.

По думите му свлачище се е активизирало и на пътя Кричим-Девин, като там има участък, който е пропаднал. Ние сме сигнализирали за многобройни такива точки по пътната мрежа, каза директорът на АПИ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още