IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

116 района в страната са в риск от наводнения

Това са ивици по протежението на реките или край водни басейни, каза екоминистърът Ивелина Василева

14:13 | 04.12.14 г. 1
116 района в страната са в риск от наводнения

116 са районите в страната, за които има риск от наводнения, каза пред журналисти екоминистърът Ивелина Василева, която участва в конференция на Националното сдружение на общините в България.

Това са ивици по протежението на реките или край водни басейни, които могат да бъдат залети, но не е задължително там да станат наводнения, уточни министърът.

Общата дължина на рисковите райони покрай водни обекти е 3889 км.

Рисковите райони край морето са 11 с дължина общо 267 км. По протежението на Дунав рискови са райони с дължина 472 км.

Това е определено на базата на анализи с участието на учени от БАН, НИМХ и Института по океанология, както и на базата на данни за райони, които вече са пострадали от порои. Там ще бъдат реализирани инфраструктурни инвестиции, допълни Василева.

От думите й пред местната власт стана ясно, че се очаква до края на годината тези зони да бъдат картирани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
бай Промо
преди 9 години
Ами да, наводненията ще ни отнесат някой ден всичките защото толкова години няма кой да направи една национална опорна оптична мрежа за телеметрия (но за сметка на това парите по ЕСМИС ще се отсвирят безпроблемно в края на годината) и да свърже станциите, язовирите и датчиците за ниво на водите към националната мрежа през пасивна мрежа на коаксиален кабел и да пусне някакъв MQTT и IP телеметрия. Докато управлението на язовирите е на автопилот с контрол на произвола на съдбата, а с ИКТ в администрацията се занимават разни пенсионери бивши доносници срещу колеги пред когото и да било, и всякакви други тотално ИКТ-неграмотни лица, положението ще е такова ... и още по-такова ще става.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още