IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 15 ноември

08:31 | 15.11.14 г.
Преглед на печата за 15 ноември

Държавата капитулира още преди истинската зима

в. Сега

Държавните структури не са готови за силен снеговалеж и затова отсега предупреждават гражданите изобщо да не си помислят да пътуват при лоши зимни условия. Заради пълния хаос с договорите и зимната подготовка по много от основните трасета и в много от областите се очертават сериозни проблеми и блокади. И кошмарът от първия тежък сняг на 25 октомври, който затвори магистрали и планински проходи и блокира стотици коли, може да се превърне в традиция.

Стартират “Хемус” догодина

в. Стандарт

Изграждането на първите 60 км от магистрала "Хемус" между Ябланица и разклона Плевен-Ловеч ще бъде започнато още догодина. Това обяви регионалният министър Лиляна Павлова в интервю за Нова телевизия. Само за това трасе са извършени нужните процедури. За всички 300 км са нужни процедури по отчуждения, за които трябват законови промени, посочи регионалният министър. Освен това трябва да се осигури и финансиране, тъй като Брюксел ще отпусне пари едва за малка част от трасето, докато това между Велико Търново и Шумен ще трябва да се финансира със собствени средства, обясни Павлова.

Сметките за парно по нова формула

в. Стандарт

Сметките за парно за октомври са изчислени на базата на реалната консумация във всеки отделен имот за предходния отоплителен сезон, отразена в изравнителната сметка, съобщиха от "Топлофикация София". Те са на разположение в сайта и в касите на дружеството. Сметките за октомври са първите, изготвени по новата Наредба за топлоснабдяването, в сила от 1 юни 2014 г. Сметките се коригират с коефициент, отразяващ промените в температурата и потреблението в сградата през октомври спрямо същия месец на 2013 г. Индивидуалните сметки вече не зависят от потреблението на съседите и обявени нулеви дялове, както досега. 

Агенцията за устойчиво енергийно развитие ще повишава институционалния си капацитет

в. Новинар

Агенцията за устойчиво енергийно развитие (АУЕР) стартира изпълнението на проект по Оперативна програма “Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Той беше официално представен на конференция на 5 ноември 2014 г. в столичния Бизнес център "Венус". На събитието присъстваха представители на финансови институции, ресорни министерства, неправителствени организации, търговци с енергия и компании, занимаващи се с въпросите за устойчиво енергийно развитие.

Проектът е с наименование „Повишаване на институционалния капацитет на Агенцията за устойчиво енергийно развитие с цел предоставяне на повече и по-качествени услуги в областта на енергийната ефективност”.
Изпълнението му цели увеличаване на обема, качеството и икономическата рентабилност на изпълняваните мерки по енергийна ефективност, чрез въвеждане на пазар на енергийни спестявания, основан на „търгуеми бели сертификати“. 

Сърби изкупуват домове в Банско

в. Сега

Богати сърби от Белград се редят на опашка за имоти в курорта Банско преди зимния сезон. Комшиите изпревариха дори руснаците в търсенето на апартаменти в града под Тодорка през последните месеци. Вече има сключени десетки сделки, а интересът на сръбски граждани към жилища в района се увеличи с настъпването на поредния зимен сезон. По-заможните сърби броят по 40 000 - 50 000 евро за апартаменти, които са поне 70 квадратни метра, други пък дават по 20 000 - 25 000 евро за жилища от 40-50 квадратни метра. Добрата новина за купувачите е, че собствениците на апартаментни комплекси свалиха значително цените. Квадратният метър в повечето сгради върви по 400-500 евро, а те не са далече от начална станция на лифта. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:36 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още