IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Треска за резервации преди новогодишните празници

Цените в България привличат туристи от Румъния, Гърция и Турция

16:54 | 09.11.14 г. 1
Треска за резервации преди новогодишните празници

Изтича времето за намаления за новогодишните празници. Началото на ноември е традиционно време за новогодишни резервации. Тази година се почива на две серии по 5 дни. 

Основната част от българите, които планират отпуск за празниците, ще пътуват в страната - става въпрос за 280 хиляди души. 160 хиляди отпускари ще посрещнат 2015 г. в чужбина, предимно в Гърция. Там цената на празничната почивка е към 250 евро на човек - вечеря, нощувки и път, показва проучване на Нова телевизия.

В Западна Европа празникът ще ни излезе по-скъпо - около 750 евро. А ако искате да се върнете от новогодишната ваканция с тен - опитайте Мавриций, но трябва да си пригответе към 2500 евро.

Експертите предупреждават да не се бавим много, защото обикновено най-добрите места свършват до 20 ноември.

„Настаняването в България се движи в рамките на около 150 лева, но общо взето средната цена е 260-280, но стига до 3500 лева, в зависимост от хотела, продължителността и услугите, които се ползват”, коментира Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

Това, оказва се, привлича и доста чужденци у нас за Нова година. Гърци в Банско, румънци по Северното и турци – по Южното Черноморие.  В един СПА хотел в Поморие от няколко години насам традиционно руско-българската новогодишна компания се разнообразява и с турски туристи.

Така Нова година у нас ще посрещнат 75 000 туристи от чужбина.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:57 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 0
emos
преди 9 години
Дааааа,а аз се чудя защо всяка нова година има задръствания на Капитана.А още по чудно е,че на 20 автобуса посока Турция,един влиза към България
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още