IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Десислава Танева планира промени в структурата в агроминистерството

До седмица ще е сформиран политическият кабинет в МЗХ

10:56 | 09.11.14 г.
Десислава Танева планира промени в структурата в агроминистерството

Новият министър на земеделието Десислава Танева планира промени в структурата в агроминистерството. „По отношение за назначенията – аз съм предложила политическия си кабинет, надявам се той да бъде одобрен и това ще стане известно следващата седмица. Не сме непознати лица за сектора и мисля, че няма да има изненади“, каза тя пред БНР.

Танева уточни обаче, че не е планирала крайни промени. 

Тя защити действията на ГЕРБ в областта на земеделието при първия кабинет „Борисов“ и тогавашното ръководство на Фонд „Земеделие“.

„За изминалия период на управление на Министерството на земеделието мога да кажа само едно – всеки безспорно прави грешки, но още в предизборната кампания на ГЕРБ си казах, че трябва да престанем да си посипваме главата с пепел. Ние бяхме едни от малкото, които казахме къде сме допуснали грешки“, коментира тя.

„Една от основните грешки в българската политика е винаги да се връщаме назад във времето и да търсим причините за проблемите на нашето ежедневие само в миналото. Мисля, че по-правилният подход е да видим какво правим сега и в дългосрочна перспектива", каза още тя.

По отношение на казуса с Калина Илиева, която управляваше ДФЗ при първия кабинет на ГЕРБ без легитимна диплома, Танева каза, че този период „изглежда много блед на фона на излагацията от последната година“ при кабинета „Орешарски“. Тя подчерта, че ДФЗ е бил най-активен при управлението на Румен Порожанов.

Министърът беше категорична, че няма конфликт на интереси при назначаването й, по повод обвиненията през 2009 г. при кандидатурата й за земеделски министър при предишното управление на ГЕРБ.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:02 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още