IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК проверява за картел между "Аурубис" и КЦМ

Комисията е извършила обиск в офисите на „Аурубис“ в Пирдоп

16:23 | 30.10.14 г. 1
КЗК проверява за картел между "Аурубис" и КЦМ

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е извършила обиск в офисите на „Аурубис“ по подозрения, че компанията има споразумение с КЦМ Пловдив за забранено разделяне на пазарите, става ясно от съобщение на сайта на регулатора.

Обиските са били извършени на 29 октомври. Служителите са иззели документи на хартия и компютърни данни, уточняват още от КЗК.

Компанията е била проверена и във връзка с друго съмнение – за злоупотреби при определянето на цените на сярна киселина.

Проверките са по преписка, започната след сигнал на „Агрополихим“ Девня, в който се съдържат твърдения за нарушения на Закона за защита на конкуренцията от страна на „Аурубис“ и КЦМ Пловдив.

Събраната информация предстои да бъде анализирана включително и чрез специализиран софтуер (форенсик лаборатория). В случай, че събраните доказателства потвърдят наличието на нарушение, КЗК ще предяви на ответните дружества твърдения за извършени нарушения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 32 rate down comment 8
vallman
преди 9 години
Перевод на заглавието: трябват ни пари...малко за държавата малко на джоб за "едни хора" за да оправят работата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още