IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ започна преговорите за кабинет с ДПС

Преговорният екип на Борисов разговаря с Цонев, Риза и Имамов

13:46 | 14.10.14 г. 3
<p>
	Преговорният екип на Бойко Борисов. <em>Снимка: БТА</em></p>

Преговорният екип на Бойко Борисов. Снимка: БТА

И ДПС се отзова на срещата на ГЕРБ за преговори за съставяне на правителство. Преговорните екипи на двете формации започнаха разговори на закрито в зала „Запад“ на Народното събрание.

От страна на ГЕРБ преговорите отново водят Цецка Цачева, Менда Стоянова и Румяна Бъчварова. За ДПС на срещата отидоха Йордан Цонев, Рушен Риза и Алиосман Имамов.

Още вчера стана ясна позицията на ДПС. Лидерът на партията Лютви Местан обяви, че Движението ще подкрепи само кабинет на малцинството на ГЕРБ. Местан се обяви против присъствието на националисти в мнозинството, което ще застане зад правителството.

В замяна на подкрепата си лидерът на ДПС обяви, че не иска нищо.

Още в първия ден след изборите ГЕРБ декларираха, че ще се опитат да формират кабинет на малцинството. След няколко дни обаче лидерът на партията Бойко Борисов трансформира намеренията и обяви, че партията му ще направи коалиционен кабинет на споделената отговорност.

Вчера ГЕРБ даде старт на преговорите с БСП. След разговорите обаче стана ясно, че допирните точки между двете формации са по-малко, отколкото тези, по които се различават, и коалиция едва ли ще има.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Nikola666
преди 9 години
Промени се ситуацията преди няколко месеца. А и преди няколко дни и Армения влезе в Евразийския съюз. Турция в последните години го играеше независима, ама сега започна да и пари при перспективата за подновяване на конфликта в Нагорни Карабах. Затова изкомандва на ДПС да разтури орталъка с БСП. Сигурен съм че от ДПС са ревали като дечица за края на далаверата им, но в момента времето е твърде геостратегическо. Очевидно че и те ще трябва да направят някоя икономическа жертва. Временно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
kane
преди 9 години
"с турците никога", "турците са такива и такива", "дуганя е такъв и онакъв", "ние или те" ит.н. и т.н. изповеди против турцие за пред избирателя и после на кафе и на правителство с тях... айде бе
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 7
Perun
преди 9 години
Дано преговорите да са успешни и скоро да имаме правителство.Позициите са сравнително близки, дано да има разбирателство за съвместно управление.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още