IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП засега успява да удържи преднината пред ДПС

ГЕРБ води убедително с резултат над общия сбор на втората и третата политическа сила, показват последните данни на ЦИК

13:54 | 06.10.14 г. 1
БСП засега успява да удържи преднината пред ДПС

"БСП Лява България" засега успява да удържи преднината си пред ДПС, показват последните данни на Централната избирателна комисия (ЦИК), базирани на 99,9% от обработените протоколи в страната.

Лявото политическо формирование получава 15,41% срещу 14,83% за Движението за права и свободи. Към този резултат обаче все още не са добавени резултатите от вота в чужбина. Там, на базата на 99% от протоколите, убедителен водач е ДПС с 43,9 на сто от подадените гласове. БСП пък получава нищожните 2,59 на сто от гласовете.

Последните данни от ЦИК показват слабо увеличение на резултатите на „Реформаторския блок“ от чужбина спрямо публикуваните досега. Политическата формация е подкрепена от 11,21% от българите с право на глас, живеещи в чужбина. В страната „Реформаторите“ печелят 8,88% от гласовете. 

Петата политическа сила в 43-то Народно събрание остава Патриотичният фронт със 7,29% от гласовете.

Следват „България без цензура“ (ББЦ) (5,7% ), както и „Атака“, която успява да привлече подкрепата на 4,52% от избирателите.

На последното място, но засега сигурен участник в политическия живот в новия парламент е партията на Георги Първанов – АБВ, която получава 4,15% от гласовете.

Над чертата от 1%, която дава право на държавна субсидия, остават само две партии - новопоявилото се „Движение 21“ на Татяна Дончева (1,19%) и ПП Глас народен на певеца Светльо Витков, събрала подкрепата на 1,13% от гласовете на избирателите. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 9 години
Хахаха... сега Станишев вече може да се оттегли и да си получи наградката за добре свършената работа - пълния разгром на БСП. Както каза видният социалист от предишния парламент Мартин Захариев, чака го голямо бъдеще в Европа. Знае езици и има необходимите контакти, за да се реализира на запад. Предполага се, че добре е изтъргувал ликвидирането на традиционния политически партньор на Москва в България и няма да мисли за насъщния.А БСП на следващите избори ще се коауира с Болен, за да минат заедно 4-те %... хихи.ДПС пък ще стане 1-ва политическа сила и ще налага евроатлантическите ценности... хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още