IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За стабилна България и нови работни места гласуват политиците

Лидери на политически партии призовават за масово гласуване и възползване от преференциалния вот

12:01 | 05.10.14 г. 1
За стабилна България и нови работни места гласуват политиците

Георги Първанов: Трябват ни икономически и социални предпоставки за успех

Трябва да създадат всички предпоставки - и икономически и социални, за успеха на нацията, за да има достоен живот за всички. Това заяви президентът Георги Първанов, който пусна своя глас за силно правителство и парламент, които да възродят държавността.

Според него от самото начало на кампанията върви процес на покупко-продажба и тежка манипулация на изборния вот.

Първанов определи правото на преференциален вот като добра стъпка към избора на личности, но е крайно недостатъчна. "Имаме и други далеч по-радикални идеи, но дали сме успели да убедим хората ще видим след изборите. Иска ми се високата избирателна активност да не бъде мотивирана по други начини, освен с идеи и с качествени хора, защото имам дълбоко подозрение, че от самото начало на кампанията върви процес на покупко-продажба и тежка манипулация на изборния вот така, както беше на предишните избори. Дано това не се случи и вотът на общността да може да направи нищожен този купен вот”, допълни Първанов.

Лидерът на АБВ добави, че би желал хората да изразят позицията си с висока активност, а не с безразличие.

Лютви Местан: Моят глас е за националното съгласие по основните приоритети

Моят глас е за националното съгласие по основните приоритети, изпълнението, на които ще реабилитира образа на България като последователен, активен, реален, а не просто формален член на Европейския съюз и НАТО. Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан, след като пусна бюлетина в 27-ма избирателна секция, цитиран от Фокус.

Днес всички трябва да бъдем достатъчно прецизни в изказа си, за да не затрудним постигането на съгласие по формулата на стабилно управление на реформите, допълни Местан.

Той очаква силен резултат за ДПС, по-добър от резултата през май 2013 година.

Според него това ще бъде доверие, подкрепа за отговорната роля, която ДПС играе особено силно след евровота.

”Вие знаете, че не се главозамаяхме от силния резултат, който постигнахме на европейските избори тази година, а обратно, трансформирахме тази силна подкрепа на избирателите в отговорно поведение и за това изведохме концепта за плавен преход към политическа стабилност, към успокояване на средата, на ситуацията в страната. Защото агресията, отрицанието, изолационизмът няма да решат нито един проблем", каза още Лютви Местан.

Сергей Станишев: Гласувах за социалистическата идея

Гласувах за социалистическата идея, за управление, което гарантира грижа за хората, което няма да допусне отново замразяване на социалните разходи, което няма да направи хората заложници на интересите на монополите, а ще ги защити, заяви Сергей Станишев след като пусна бюлетина в Музикалното училище в София. 

"Дадох моя вот за управление и за политическа сила, които ще гарантират икономическо развитие и създаване на работни места, както и перспектива за хората, затова в България хората повече да не се страхуват от МВР, държавата, да не бъдат мачкани", каза той.  

Николай Бареков: Без реформи България не може

От тази вечер насетне ще е тежко за всички български политици, които са успели да се представят добре днес, защото България очаква от тях да излъчат работещ парламент и работещо правителство. Това каза Николай Бареков след като даде своя глас в пловдивското училище "Отец Паисий".

Гласувах за един парламент, който да излъчи правителство, способно да направи нужните реформи, които се задават на хоризонта, каза Бареков. "Без реформи България не може да продължава. Трябват сериозни промени в няколко сектора: икономика, здравеопазване и енергетика. Трябва цялата машина на държавата да се пренастрои. Пожелавам си да се излъчи такова мнозинство още днес, за да не повтаряме повече това упражнение", коментира той.

Бареков изрази надежда, купените гласове да имат минимална тежест. "Това са само надежди. Чувам, че скандалите с купените гласове са сериозни. Отдавам го донякъде и на добрата работа на МВР, защото след като има такива скандали, вътрешното ведомство е заловило определени купувачи", каза Бареков и изрази надежда в следобедните часове избирателната активност да се повиши.
 

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
бай Промо
преди 9 години
Тези работни места стават точно така както безцензурата си го представят - слагаш бюро с някакъв стол и един мълбери компютър и спретваш 'работно място' (де факто скрита безработица). И в някакъв друг момент се установява, че не може да се товари повече бюджета, защото няма пари, не може да се одира и кожата на частния бизнес, защото кожа не може да се одере повече от един път -и с какво финансираме работното място - с източване на банка (дефицитът на която трябвало да се покрива после от бюджета, т.е. неявно финансиране от бюджета).Хората в цял свят не се борят за работни места, и никои войни не са били за работни места (работни места в Аушвиц е имало колкото искаш), а се борят за пазари и за суровини. Когато завладееш един пазар, работните места си идват от самосебе си. И пазарът не е непременно някакво териториална присъствие - може да е и чиста технология, т.е. наука и образование. Обаче на българинът най-страшно е да му се говори за наука и образование - на него му трябват пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още