IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За стабилна България и нови работни места гласуват политиците

Лидери на политически партии призовават за масово гласуване и възползване от преференциалния вот

12:01 | 05.10.14 г. 1
За стабилна България и нови работни места гласуват политиците

За стабилна и по-добра държава, работни места и младите хора да останат в държавата гласуваха лидерите на водещите политически сили у нас тази сутрин. Те призоваха за масово гласуване, което изразява активна гражданска позиция.

Пред журналисти Кунева призова българите и да се възползват от правото си на преференциален вот, а Красимир Каракачанов призна, че дори се е възползвал от него.

Едно от най-ярките изказвания тази сутрин беше на Волен Сидеров. Пред журналисти той обясни, че е гласувал за повишаване на пенсиите и заплатите, да бъдат одържавени електроразпределителните дружества (ЕРП) и да бъдат премахнати държавните субсидии за партиите. Той призова българите да гласуват така, че да се освободят от "колониалното робство". 

Ахмед Доган пък гласува далеч от камерите и журналистите. За упражняването на правото му на вот стана ясно единствено от разпространена снимка от пресцентъра на партията му. Лютви Местан пусна своя глас за националното съгласие по основните приоритети. 

Михаил Миков си пожела по-справедлива България, а Бойко Борисов призова за стабилно правителство, защото с нови предсрочни избори, няма да има какво да се спасява в държавата. Сергей Станишев пък подкрепи "социалистическата идея" със своя вот.

За Георги Първанов са необходими предпоставки за достоен живот на всички. Николай Бареков гласува за парламент, който да е в състояние да излъчи правителство, решено да извърши необходимите реформи. 

Ето и какво точно казаха политическите лидери, пускайки бюлетината в избирателните урни:

Цветан Цветанов: България се нуждае от стабилно управление

Гласувах за единствения възможен ход за България - европейския. Това заяви Цветан Цветанов, след като в 10.45 ч. той упражни правото си на глас в Хуманитарна гимназия в старата столица.

"Дадох гласа си за стабилна държава и за бъдещето на България. Искам да изкажа голямо уважение към всички, които днес се отправят към урните, защото, когато упражниш конституционното си право на глас, значи си активен гражданин на своята родина. Призовавам всички, които не смятат, че трябва да гласуват, да го направят. Защото стабилна държава се прави тогава, когато всички сме дали гласа си, независимо кой за коя политическа формация гласува", каза още Цветан Цветанов.

Той каза още, че България се нуждае от стабилно управление и стабилни институции.

"Иначе няма как да градиш устоите на една държавност, ако институциите са разклатени и не се ползват с необходимото доверие. Точно затова, в днешния ден, всеки трябва да направи своя избор", допълни Цветан Цветанов.

Меглена Кунева: Възползвайте се от преференциалния вот

Нека заради децата и внуците си да гласуваме, каза Меглена Кунева, след като упражни правото си на глас в НПМГ „Акад. Л. Чакалов”.

Кунева призова българите да се възползват от преференциалния вот. „Смятам, че това означава да бъдеш още по-свързан с човека, за който си гласувал в твоята избирателна секция, в твоя избирателен район. Идвайки насам, се огледах,както винаги наоколо – кой е станал и кой вече шета из улиците на квартала и си помислих нещо с чувство за хумор: Дайте да огледам блоковете си и да решим как политиката може да бъде полезна”, каза Кунева.

„Има много блокове, които се нуждаят от европейски пари, за да може да стане по-топло и по-сухо, за да махнем решетките от първия и втория етаж”, заяви тя. По думите й, всичко това наред с големите идеи – България да бъде уважаван член на ЕС, да имаме добър съд, да имаме добра администрация, да имаме добра държава – днес за няколко часа е в нашите ръце.

Красимир Каракачанов: Купеният вот ще манипулира изборите

Гласувах за една по-добра България. Това каза Красимир Каракачанов пред столичното 149 СОУ „Иван Хаджийски”, предаде  Агенция „Фокус”.

„Гласувах за това хората да не емигрират, а да има работа за тях в страната ни. Да има сигурност за тях, а не всеки гражданин да трепери за имота и живота си. Гласувах за това нашите родители – българските пенсионери да получават нормални пенсии. Гласувах за България. Това е нашето мото – България над всичко”, заяви Каракачанов. Красимир Каракачанов заяви, че се е възползвал от преференциалния вот.

„На всички, които още не са решили дали да гласуват, ще кажа да не се чудят. Купеният вот и етническият вот от Турция за пореден път ще манипулират изборите. Всеки българин, на когото не му е безразлично, как ще живее в бъдеще, да излезе и да гласува – да има право на избор. Ако не гласуваш, купеният вот предрешава бъдещето на твоите деца. Вместо да мрънкаме, нека да накажем тези, срещу които мрънкаме и от които сме недоволни вече 25 години”, допълни той.

Каракачанов каза още, че зависи от самите политици, дали хората ще върнат доверието си в тях.

„Винаги съм казвал, че политиците са в основата на всичко – когато те крадат и лъжат, хората не им вярват. Правилният път на България е в политиците, които избираме днес – да изберем такива, които считаме за почтени хора и вярваме, че ще работят за здравето на нацията и България”, заяви той. Каракачанов каза още, че е необходимо стабилно правителство на страната.

Михаил Миков: Високата избирателна активност ще реши проблемите

Високата избирателна активност ще реши проблемите на България. Тази убеденост изрази лидерът на БСП Михаил Миков. „Демокрацията е участие, независимо дали става въпрос за  парламента, за общинския съвет или за събранието в блока, в който живееш”, каза той след като упражни правото си на вот, съобщи БТА.

Той гласува в 41 ОУ "Патриарх  Евтимий" в София, придружен от семейството си. Той съобщи, че се е възползвал от правото си на преференция в листата.

Миков съобщи, че е гласувал за една България, която е по-справедлива. "За една  държава, която хората усещат повече, най-вече тези, които се  трудят, безработните, малкият, средният бизнес", каза още той.

По думите му ситуацията в държавата никак не е добра. "Разделение в обществото, недоверие в институциите, в политиката и партиите, самозатваряне, бягство от обществения живот, особено на по-младите хора", каза Миков.

Последна актуализация: 05:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
бай Промо
преди 9 години
Тези работни места стават точно така както безцензурата си го представят - слагаш бюро с някакъв стол и един мълбери компютър и спретваш 'работно място' (де факто скрита безработица). И в някакъв друг момент се установява, че не може да се товари повече бюджета, защото няма пари, не може да се одира и кожата на частния бизнес, защото кожа не може да се одере повече от един път -и с какво финансираме работното място - с източване на банка (дефицитът на която трябвало да се покрива после от бюджета, т.е. неявно финансиране от бюджета).Хората в цял свят не се борят за работни места, и никои войни не са били за работни места (работни места в Аушвиц е имало колкото искаш), а се борят за пазари и за суровини. Когато завладееш един пазар, работните места си идват от самосебе си. И пазарът не е непременно някакво териториална присъствие - може да е и чиста технология, т.е. наука и образование. Обаче на българинът най-страшно е да му се говори за наука и образование - на него му трябват пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още