IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Калин Славов: Политиците заложиха на изборната технология в кампанията

Избирателят беше подценен с романтично-сантиментални послания, смята психологът Росен Йорданов

09:35 | 05.10.14 г. 1
Калин Славов: Политиците заложиха на изборната технология в кампанията

Липсваха политически послания в кампанията за днешните парламентарни избори, политиците отказаха да правят кампания, а избраха да търсят изборната технология, тоест това, което може да промени резултата в самия изборен ден. Това каза Калин Славов, изпълнителен директор на Асоциация „Прозрачност без граници”, в изборното студио на телевизия Bulgaria On Air.

„Политиците отказаха да се борят за разума и за сърцата на българските граждани”, посочи той.

Славов изрази мнение, че се сбъдват опасенията на Асоциация „Прозрачност без граници” за трудности с оперирането с бюлетините. Той поясни, че става въпрос за начина, по който се работи с бюлетината „на изхода”. 

По данни на Славов начинът, по който се оперира с бюлетините, затруднява наблюдателите и председателите на българските секции. Той каза, че от началото на изборния ден има сигнали за затруднена дейност на избирателната комисия в алгоритъма на действията – по слагането на печати и откъсване на поредния номер на бюлетината. Той напомни, че ЦИК прие, че бюлетините без откъснат пореден номер са валидни, което той коментира като „озадачаващо”. И припомни, че на предишните избори ЦИК е постановила, че това е незаконно.

Калин Славов и психологът Росен Йорданов, който също участва в изборното студио, бяха категорични, че става въпрос за липсата на достатъчен административен капацитет, което винаги е било проблем за страната ни. "У нас е трудно произвеждането на добри административни кадри. Българското чиновничество може да смаже идеите на пух и прах и на най-добрия министър", допълни психологът.

На въпрос защо тази предизборна кампания остана вяла психологът отговори, че за това проблемът трябва да се търси не само в политиците. За него истинският проблем е в това, че липсва култура за това как трябва да се случват нещата. Наред с това избирателят е бил подценен с романтично-сантиментални послания.

„Истината е, че спокойното излагане на аргументи липсваше. Имаше непрекъснато замазване на средата – дори звуковата среда, което ще доведе до емоционален избор”, каза Росен Йорданов.

Вижте още във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:06 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 9 години
Когато им обясниш, че първо, трябва да спечелят избирателите, те гледат като *** и дори не реагират. Посланията бяха ясни: -НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още