IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пенсиите в пощите ще се получават чрез електронен пенсионен картон

Предвижда се и възможност за получаване на пенсията от всяка пощенска станция в страната

18:29 | 01.10.14 г. 1
Пенсиите в пощите ще се получават чрез електронен пенсионен картон

Националният осигурителен институт (НОИ) и „Български пощи” подписаха споразумение за изплащане на пенсии по електронен път, съобщават от Института.

Предвижда се от началото на октомври тази година пенсионните записи в пощенските станции да се получават по електронен път чрез електронен пенсионен картон.

Хартиеният носител на досегашния картон се заменя със служебен бон, който се издава в пощенските станции и служи като оправдателен документ за извършеното плащане. Той се подписва от получателя на сумата.

От 7-и октомври във всички пощенски станции от областите Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас изплащането на пенсии ще се извършва чрез „електронен пенсионен картон”. За останалите области изплащането на пенсии остава по досегашния ред.

Предимството на нововъведението е, че с едно посещение в пощата хората могат да получат едновременно месечната пенсия, неполучените от предходните пет месеца пенсии, както и пенсионен запис, ако има такъв.

Предвижда се и възможност за получаване на пенсията от всяка пощенска станция в страната.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
akvari_um
преди 9 години
олеееееееееее как се вижда тази пенсия хахахаха, те ни правят криви хахахаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още