IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потребители купуват онлайн билети за влак основно за пътуване със спални вагони

Откакто е заработила системата, продадените онлайн билети са близо 7 хиляди

17:30 | 30.09.14 г.
Потребители купуват онлайн билети за влак основно за пътуване със спални вагони

Потребителите ползват системата за онлайн резервация и издаване на билети на БДЖ най-вече за пътуване със спални вагони. 

Откакто системата заработи на 20 декември 2013 г. до момента продадените онлайн билети са 6 900, като 4 000 от тях са за пътуване с новите спални вагони. В системата са се регистрирали близо 19 500 потребители, съобщиха от БДЖ.

Нови шест бързи влака вече са включени в системата – те са по направленията София – Благоевград – София, Пловдив – Варна – Пловдив и София – Варна – София.

Билетите се купуват независимо от местонахождението на клиента, има опция да се избират спални и седящи места в композицията на всеки влак. Разплащането става по електронен път с кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща, след което се разпечатва на хартиен носител.

Закупените електронни билети са поименни, а към всеки от тях се генерира индивидуален код. При проверка се сканира кодът на разпечатания документ.

Ако се купуват билети от таблети и смартфони не е задължително да се разпечатват на принтер, тъй като се валидират от кондуктора директно от мобилното устройство.

Превозвачът припомня, че системата за онлайн резервации и продажба на билети заработи  пилотно с 12 влака, движещи се по основните маршрути в страната: бързите влакове със задължителна резервация София – Пловдив – Бургас и обратно, София – Карлово – Бургас и обратно, Горна Оряховица – София и обратно, София – Горна Оряховица – Варна и обратно и бързите влакове със спални вагони по направленията: София – Горна Оряховица – Варна и обратно и София – Пловдив – Бургас и обратно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още