IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ предлага лекарите да не плащат данъци

Българският лекарски съюз не застъпва подобна привилегия, вижда решение в увеличението на лекарските заплати

17:40 | 24.09.14 г. 1
ГЕРБ предлага лекарите да не плащат данъци

Политическа партия ГЕРБ предлага лекарите да не плащат данъци. Това каза кандидатът за депутат от ГЕРБ проф. Стоян Тонев, сега заместник-кмет "Столично общинско здравеопазване" в Столична община по време на форума "Иновации и добри практики в здравния сектор".

Кандидатът за депутат от Реформаторския блок Петър Москов коментира идеята с въпрос защо само лекарите да не плащат данъци, а не и медицинските сестри и санитарите.

От Българския лекарски съюз (БЛС) са против подобни привилегии за медиците.

„На този етап данъците са най-малкият проблем за лекарите и техният статус”, коментира за Investor.bg председателят на БЛС д-р Цветан Райчинов. Според него плащането на данъци трябва да е задължително за всички, независимо каква професия имат и какво работят. Той обяви, че е против някой да не плаща данъци само защото е лекар. Решението, според Райчинов, е лекарите да получават по-високи заплати и да си плащат данъците.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:55 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
popo323
преди 9 години
Трябва да си *** за да предложиш подобно нещо . И това е кандидат депутат ! Ако бях на мястото на Борисов този щях да го изхвърля с шут , защото с подобни изказвания само вреди . Защо въобще някой тогава да плаща данъци , другите хора нещо по *** ли са ? Тази конституция ще важи само за определени класи от бачкатори в обществото ли ? Ами нека тогава миньорите плащат по 90% данък от доходите си , щом са толкова *** да работят на Ковачки без пари . *** невероятният *** е този кандидат за депутат , а той бил и професор . Явно в България професорската титла се е присъждала основно на *** , ама за бой е този дето ги кандидатира за депутати . Няма да прокопсаме и със следващият парламент , отсега се вижда с какви *** ще се напълни и пак ни чакат всекидневни протести .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още