IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синдикати: Има риск да се забави удължаването живота на V и VI блок на АЕЦ Козлодуй

Причината е отстраняването на директора на ядрената централа, според КНСБ и КТ „Подкрепа"

16:34 | 23.09.14 г. 1
Синдикати: Има риск да се забави удължаването живота на V и VI блок на АЕЦ Козлодуй

Смяната на директора на АЕЦ „Козлодуй” Иван Генов ще забави удължаването на експлоатационните срокове на пети и шести блок и работата по плановия ремонт на шести блок. Това заявяват от КНСБ и КТ „Подкрепа" в съобщение до медиите.

Синдикатите са категорично против кадровите промени, извършени в края на миналата седмица в Борда на директорите на АЕЦ „Козлодуй”, както и против смяната на изпълнителния директор Иван Генов.

КНСБ и КТ „Подкрепа” считат, че формалният мотив за освобождаването на изпълнителния директор – намаляването на състава на Борда от петима на трима, е несериозен аргумент за смяна на мениджърския екип на централата.

Становището е представено и на Браншовия съвет, председателстван от Антон Павлов, заместник-министър на икономиката и енергетиката и председател на Съвета на директорите на „Български енергиен холдинг”.

Директорът на ядрената ни централа АЕЦ „Козлодуй” Иван Генов бе уволнен миналата седмица. Според Генов формалният мотив за това е намаляването на състава на борда на директорите. Иван Генов отчете, че оставя АЕЦ "Козлодуй" в много добро състояние. За първото полугодие централата излиза на печалба и увеличава производството на електричество, заяви отстраненият директор.

Преди дни новият директор на ядрената централа Димитър Ангелов обяви, че до края на месеца се очаква да бъдат подписани договорите за модернизация на пети и шести блок на АЕЦ “Козлодуй”. Ангелов посочи, че ако договорът за ремонтите се сключи до края на месеца, изпълнението ще приключи към края на 2016 г. 

Той определи продължаването на живота на двата блока като “национална задача” и обещава да ускори процеса.

Удължаването на срока на експлоатация на пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй" е приоритет за кабинета, обяви и икономическият министър Васил Щонов.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Stoqn_Trakiev
преди 9 години
и ще започнем да я караме като руснаците, на магия и каквото стане, така ли ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още