IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сотир Цацаров: Цялата истина за КТБ ще излезе в съда

Екстрадицията на Цветан Василев вече е само в ръцете на Сърбия, обясни главният прокурор

14:39 | 19.09.14 г. 1
Сотир Цацаров: Цялата истина за КТБ ще излезе в съда

Главният прокурор Сотир Цацаров се зарече цялата истина за КТБ да се изнесе в съда. „Там няма да бъде скрито нищо и ще станат известни много неща“, обясни той в Пловдив, цитиран от радио „Фокус“. Цацаров предположи и че нещата, които ще се чуят в съдебната зала, няма да имат толкова пряко отношение към работата на банката като финансов механизъм и начин на банкиране.

„По-скоро те ще са като работа на банката в стерилна среда, която е създадена от държавните органи и като работа на една структура, която е осъществявала цели, съвсем различни от преките цели на една банка“, каза главният прокурор. Той беше категоричен, че истината за банката няма да бъде скрита.

Цацаров потвърди, че молбата за екстрадицията на Цветан Василев е подписана вчера от българската прокуратура и днес трябва да бъде предявена до компетентните сръбски власти. Главният прокурор обясни, че от българска страна е действано по най-бързия възможен начин. „Оттук нататък всичко е в ръцете на сръбския съд“, каза още той.

Той обясни и че според процедурата за екстрадиция в Сърбия решението на съда трябва да получи санкцията на правосъдния министър в Белград.

„Цветан Василев може да обжалва екстрадицията, но по българския закон”, разясни още главният прокурор.

Преди дни съдът в Сърбия определи мярка за неотклонение „подписка“ на мажоритарния собственик на КТБ. Василев се предаде на полицията там във вторник, след като беше издирван от „Интерпол“. Банкерът е с повдигнато обвинение в България за присвояване в особено големи размери. Дотам се стигна, след като прокуратурата съобщи, че от банката на Цветан Василев са изнесени 206 млн. лв.

В четвъртък втори съд у нас окончателно отказа на банкера да отмени ареста от 72 часа, който прокуратурата иска за Василев след прибирането му в България.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Развитието на казуса с КТБ можете да проследите тук

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Людени
преди 9 години
Дали ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още