IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов обеща ясна евроатлантическа ориентация, ако ГЕРБ дойде на власт

Лидерът на партията разкритикува БСП и ДПС пред посланиците у нас

15:45 | 05.09.14 г. 3
<p>
	Политиката на ГЕРБ се основава на стабилността, заяви лидерът на партията на среща с дипломати. <em>Снимка: ГЕРБ</em></p>

Политиката на ГЕРБ се основава на стабилността, заяви лидерът на партията на среща с дипломати. Снимка: ГЕРБ

Ако ГЕРБ спечели изборите, евроатлантическата ориентация на България ще бъде ясна и гарантирана. Освен това ще се ръководим от принципа „да харчим толкова, колкото изкарваме“. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов пред посланиците на страните от ЕС, НАТО и Израел у нас. Със срещата ГЕРБ откри символично предизборната си кампания. Тя се е провела по инициатива на посланика на Италия Марко Контичели във връзка с италианското председателство на ЕС, съобщиха от ГЕРБ.

Официално стартът на кампанията на партията ще бъде даден в неделя в зала „Арена Армеец“.

Бившият премиер обяви, че политиката на ГЕРБ се основава на стабилността, икономическия растеж, усвояването на средствата от еврофондовете и подобряването на инфраструктурата. „В управленската програма на ГЕРБ сме се постарали да има реалистични неща, които от първия ден ще направим“, каза още той.

Лидерът на ГЕРБ не спести критиките срещу опонентите си пред посланиците. Той обясни, че управлението на БСП, ДПС и "Атака" успяло да разбие само за година стабилността, изградена от ГЕРБ. Борисов призна пред дипломатите, че имайки предвид състоянието на държавните финанси в момента, както и международните геополитически предизвикателства, е по-трудно да формулира оптимистичен сценарий за България, отколкото песимистичен.

Бойко Борисов припомни и че през последната година и половина партията постигнала победа на два поредни вота. И пред посланиците той обясни, че победата на предишните парламентарни избори му е била отнета заради „Костинбродската афера“.

Той изрази увереност, че ще бъдат положени всички усилия за честни и прозрачни избори. Борисов се похвали, че партията му е била единствената, която не е фигурирала в журналистическите разследвания за купуване на гласове.

По време на срещата са били обсъдени и въпроси, свързани със стабилността на финансовия сектор в България, развитието на големите инфраструктурни и енергийни проекти, както и позициите на ГЕРБ относно политиките в сектор „Сигурност“.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:55 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 3
Pyramid
преди 9 години
...А дали ще прати войски в Украйна? Или ще плати на янките да идат?- Само това ни липсваше. Ориентацията. Иначе, всичко ни е супер и никак, ама никак не сме заблудени.Чудя се защо, тогава, сме с толкова десетилетия след останалите страни - броено назад и встрани? - Сигурно, от ориентацията ще да е. Не'а как иначе.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 4
kane
преди 9 години
Борисов е фашистка ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 1
novak li sam
преди 9 години
Две неща ми направиха впечатление:1. Бойко не е сигурен дали ще спечели изборите - казва "Ако ГЕРБ спечели изборите ..."2. Днес, като е станал, се е отказал (вероятно временно, само до обяд) от идеята си за 4-5 милиарда заем и ще се ръководи от принципа да харчим толкова, колкото изкарваме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още